Ανακαλούνται 5.869 αυτοκίνητα της Toyota και της Lexus στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Σε δύο ανακλήσεις προχωρά η Toyota Ελλάς, με την πρώτη να επηρεάζει 4.146 Toyota Aygo, C-HR, Corolla, RAV4, Yaris και Hilux παραγωγής από Οκτώβριο 2020 έως και Αύγουστο 2023, και 90 Lexus NX, UX, RX και RZ παραγωγής από Νοέμβριο 2021 έως και Ιούλιο 2023.

Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με μονάδα DCM (Data Communication Module – Μονάδα Μεταφοράς Δεδομένων), εκτός από άλλες υπηρεσίες, υποστηρίζεται ένα σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης (eCall), οι οποίες πραγματοποιούνται χειροκίνητα ή/και αυτόματα σε περίπτωση σοβαρών ατυχημάτων.

Λόγω προγραμματισμού του λογισμικού στην χωρητικότητα μνήμης της DCM, υπάρχει πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας στην DCM, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, όταν το αυτοκίνητο απενεργοποιηθεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει και επανεκκίνηση της DCM όταν το αυτοκίνητο τεθεί ξανά σε λειτουργία, καθιστώντας έτσι την λειτουργία eCall προσωρινά μη διαθέσιμη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η αναβάθμιση του λογισμικού θα πραγματοποιηθεί αυτόματα και ασύρματα από τον κατασκευαστή (μέσω της λειτουργίας ΟΤΑ – Over The Air) και χωρίς κανένα κόστος για τους κατόχους των εμπλεκόμενων οχημάτων. Ως εκ τούτου δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων όπως επίσκεψη σε
εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου της TOYOTA Ελλάς A.B.E.E.

Η δεύτερη ανάκληση επηρεάζει 1.633 Toyota Auris, Corolla και C-HR παραγωγής από Νοέμβριο 2017 έως και Νοέμβριο 2022. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης. Λόγω μη ενδεδειγμένης συναρμογής ορισμένων εξαρτημάτων στην εν λόγω αντλία, ενδέχεται, η λειτουργία με την πάροδο του χρόνου να επιφέρει αυξημένη καταπόνησή της.

Εξαιτίας της αυξημένης αυτής καταπόνησης υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί ρωγμή στην αντλία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου και ως εκ τούτου σε πιθανότητα πρόκλησης ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος ή/και αντικατάσταση της αντλίας καυσίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...