Aston Martin: Τα μπράβο για τη φετινή χρονιά ανήκουν στον Vettel

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin, μέσω του διευθυντή της, Martin McCullough, έδωσε τα εύσημα στον Sebastian Vettel για τον αντίκτυπο που είχε στη φετινή επιτυχία της ομάδας. Ο Vettel πέρασε δύο χρόνια στην Aston Martin προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση στα τέλη του 2022, με τον Fernando Alonso, που πήρε την θέση του Γερμανού στην Aston Martin, να τερματίζει φέτος 8 φορές στο βάθρο και στη 4η θέση του πρωταθλήματος.

Ο Sebastian [Vettel] όταν ήρθε μαζί μας προερχόταν από δύο ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Εκείνη την εποχή έφερε πολλές μικρές λεπτομέρειες. Ήταν επίσης ένας αμείλικτος εργάτης. Συχνά λέμε ότι οι οδηγοί είναι ο καλύτερος αισθητήρας στο αυτοκίνητο [όταν] πολλές από τις αναβαθμίσεις που έχεις περιλαμβάνουν δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, προσομοιώσεις και CFD.

Ένας οδηγός που συνδέεται με το αυτοκίνητο μπορεί να πει: Αυτή είναι η φάση αυτών των στροφών που ξέρω ότι δυσκολευόμαστε, ίσως περισσότερο από άλλες. Αυτό σου επιτρέπει να ψάξεις στα δεδομένα. Δεν του δώσαμε ένα αρκετά καλό αυτοκίνητο τα δύο χρόνια που ήταν εδώ. Μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους του, σημειώναμε πρόοδο,

είπε ο McCullough που συνέκρινε την δουλειά που έκανε ο Vettel στην Aston Martin με την δουλειά που είχε κάνει ο Rubens Barrichello στη Williams τις σεζόν του 2010 και του 2011, που συνέβαλε στη δημιουργία ενός μονοθεσίου που κέρδισε έναν αγώνα την επόμενη χρονιά, την νίκη του Pastor Maldonado στο Ισπανικό GP.

Ένιωσα για τον [Vettel] ότι δεν είχε πραγματικά κανένα από τα οφέλη του φετινού μονοθεσίου. Με τα χρόνια αυτό συμβαίνει συχνά. Έχω ασχοληθεί με αυτή τη διαδικασία στο παρελθόν.

Στη Williams, όταν είχαμε τον Rubens Barrichello να οδηγεί για εμάς, έβαλε τόση δουλειά κατά τη διάρκεια των σεζόν του 2010 και του 2011 που μας έλεγε: Αυτό πρέπει να κάνετε, αυτό πρέπει να κάνετε τώρα σε τόσους πολλούς τομείς του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο του 2012, το οποίο δυστυχώς δεν κατέληξε να οδηγήσει, ήταν το αποτέλεσμα της πολλής σκληρής δουλειάς που είχε κάνει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Εκτός Red Bull o Adrian Newey

Το πολυσυζητημένο διαζύγιο Red Bull-Adrian Newey είναι γεγονός, με την αυστριακή ομάδα να ανακοινώνει μόλις ότι ο 65χρονος Βρετανός μηχανικός και αξιότιμος σχεδιαστής της...

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...