Αυτή η Porsche 911 κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά, όσο κανένα άλλο αυτοκίνητο μέχρι σήμερα

Σχετικά άρθρα

Πηγαίνοντας κυριολεκτικά εκεί που κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν έχει πάει πριν, αυτή η βαριά τροποποιημένη Porsche 911 σκαρφάλωσε στα 6.734 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, φτάνοντας στη κορυφή της δυτικής κορυφογραμμής του ηφαιστείου Όχος ντελ Σαλάδο στη Χιλή.

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε την ζωή του ως μια Carrera 4S προτού αποκτήσει νέους άξονες, αυξημένη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 35 εκατοστά, προστασία πατώματος από ίνες αραμιδίου, carbon καθίσματα και ζώνες ασφαλείας 5 σημείων, με τον τρεις φορές νικητή του Le Mans, Romain Dumas, να οδηγεί το αυτοκίνητο. Ο εξακύλινδρος boxer κινητήρας 3,0 λίτρων δεν είχε βελτιώσεις, αποδίδοντας 450 άλογα και συνεργαζόταν με το στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Οι μηχανικοί της Porsche τροποποίησαν το κιβώτιο κάνοντας πιο κοντές τις σχέσεις μετάδοσης, ενώ εξόπλισαν το αυτοκίνητο με τεχνολογία steer-by-wire που σύμφωνα με την Porsche έκανε τον χειρισμό πιο ακριβή στο ανώμαλο έδαφος. Να σημειωθεί πως η Porsche κατασκεύασε δύο τέτοιες 911, με τα ψευδώνυμα Doris και Edith. Το ρεκόρ σημειώθηκε με την Edith, την πιο ελαφριά εκδοχή των δύο.

Το αυτοκίνητο κατανάλωνε τα συνθετικά καύσιμα που παράγει η Porsche στη Χιλή, με το προηγούμενο ρεκόρ να είχε σημειωθεί το 2020 από δύο Unimog φορτηγά που έφτασαν στα 6.694 μέτρα στο ίδιο ηφαίστειο Όχος ντελ Σαλάδο.

Στις σχετικές ειδήσεις το ηλεκτρικό φορτηγό Terren της Aebi Schmidt έγινε το ηλεκτρικό όχημα που κατάφερε να φτάσει πιο ψηλά από κάθε άλλο ηλεκτρικό όχημα, αφού έφτασε σε ύψος 6.500 μέτρων, ξανά στο ηφαίστειο Όχος ντελ Σαλάδο. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε το Volkswagen ID.4 GTX που έφτασε στα 5.816 μέτρα στο ηφαίστειο Uturuncu στο Quetena Chico της Βολιβίας.

Το φορτηγό της ελβετικής εταιρίας μεταφορών και logistics Gebruder Weiss βασίζεται στο Aebi VT450 Transporter και φέρει μια μπαταρία 90 kWh που του χαρίζει αυτονομία 200 χλμ.

Οι ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν 380 άλογα, με το φορτηγό να διαθέτει φωτοβολταικά στην οροφή που καλύπτουν 8 τ.μ, αλλά και κινητά φωτοβολταϊκά που καλύπτουν άλλα 28 τ.μ. Αυτά, προσθέτουν περίπου 150 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας με 5 ώρες φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...