Οι ανταγωνιστές των Tesla Model 3/Y από τη Lucid θα έρθουν στα μέσα-προς τέλη της δεκαετίας

Σχετικά άρθρα

Μέσα στο 2023, η Lucid αποκάλυψε την έκδοση Sapphire του Air και το Gravity, η κυκλοφορία των οποίων έχει προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη του νέου έτους, που μπήκε πριν λίγες ημέρες.

Ωστόσο, με την τιμή της βασικής έκδοσης του Air να ξεκινά από τα 77.400 δολάρια, η αμερικάνικη εταιρία θέλει να εισέλθει στην κατηγορία των πιο προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lucid, Peter Rawlinson, είπε ότι είναι έτοιμος να διασφαλίσει ότι το κοινό κατανοεί τι είναι αυτό το “τρίτο πιάτο” και πότε θα σερβιριστεί, τονίζοντας:

Μετά το Gravity θα φτιάξουμε τους ανταγωνιστές των [Tesla] Model 3 και Model Y. Νομίζουμε ότι θα κοστίζουν περίπου 50.000 δολάρια, ίσως 48.000 δολάρια -κάτι τέτοιο. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε, αλλά αυτό είναι το όραμα.

Παρότι ο Rawlinson τονίζει ότι το όριο των 50.000 δολαρίων είναι στόχος, προσθέτει όμως πόσο σημαντικό είναι ένα προσιτό αυτοκίνητο για τον εαυτό του και την εταιρεία λέγοντας:

Ακριβώς γι’ αυτό πηγαίνω στη δουλειά. Δεν είμαι εδώ για να φτιάξω ένα ακριβό αυτοκίνητο που μόνο οι πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Θα ανταγωνιστούμε σε αυτή την αγορά, για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Ο CEO της εταιρίας είπε πως τα μοντέλα αυτά θα συμπληρώσουν τα Air και Gravity, ελπίζοντας πως θα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων, χωρίς να δίνει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τα δούμε στους δρόμους, λέγοντας μόνο “μέσα προς μέσα/τέλη της δεκαετίας”.

Τα νέα μοντέλα της Lucid θα έχουν “εξαιρετική απόδοση” και ο Rawlinson τόνισε πως:

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος στο αυτοκίνητο της μαζικής αγοράς θα είναι με μικρότερες μπαταρίες. [Πώς] μπορούμε να ανταγωνιστούμε; Επειδή έχουμε την πιο προηγμένη τεχνολογία, που σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε πιο μακριά με μικρότερη μπαταρία, και η μπαταρία είναι το πιο ακριβό είδος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Έτσι, αν μπορείτε να διανύσετε μια συγκεκριμένο απόσταση με μικρότερη μπαταρία, μπορείτε να κάνετε αυτό το αυτοκίνητο πιο φθηνά από οποιονδήποτε άλλο.

Το όραμά μου είναι να μπορούσαμε να φτάσουμε στα έξι μίλια (10 χλμ.) ανά kWh, όταν το Lucid Air είναι στα 4,6 μίλια (7,4 χλμ.) ανά kWh. Αν μπορούσαμε να πάρουμε έξι μίλια ανά κιλοβατώρα και χρειάζεστε μόνο εμβέλεια 150 μιλίων (240 χλμ.), αυτό σημαίνει ένα πακέτο μπαταριών με χωρητικότητα μόλις 25 kWh.

Αυτό είναι ένα πακέτο 4.000 δολαρίων, ιδιαίτερα με λίγη βιομηχανική κλίμακα και κατασκευή μπαταριών. Αυτό χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο 25.000 δολαρίων και αυτό χρειάζεται επειγόντως το περιβάλλον και ο κόσμος για να στρέψουμε τις μάζες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Χρειάζεστε το αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...