Δάνειο 420 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη Volvo για να γίνει πλήρως ηλεκτρική

Σχετικά άρθρα

Η Volvo έλαβε δάνειο 420 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην προσπάθεια της να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία.

Σύμφωνα με το πλάνο της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα το 2030, ήτοι 5 χρόνια νωρίτερα από την ημερομηνία που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Volvo αναφέρει ότι τα χρήματα του δανείου θα διατεθούν στην έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού, καθώς και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών παραγωγής για την συναρμολόγηση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ΕΤΕπ αναμένει ότι η επένδυση θα συμβάλει στις καθαρές μηδενικές εκπομπές των οδικών μεταφορών, μια σημαντική πηγή εκπομπών και ρύπανσης παγκοσμίως.

Πηγήeib.org

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...