Ο αντικαταστάτης της Lamborghini Huracan σε νέες δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την Huracan. Το νέο ιταλικό supercar θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά γι’αυτό, με το μοντέλο να παρουσιάζεται κάποια στιγμή εντός του 2024, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2025. Μηχανικά, αναμένεται να χρησιμοποιεί έναν V8 plug-in υβριδικό κινητήρα, βάζοντας για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον επικό ατμοσφαιρικό 5,2-λιτρων V10 κινητήρα της Huracan.

Ο κινητήρας του διαδόχου της Huracan θα είναι παρόμοιος με αυτόν της Urus, με την ιταλική εταιρεία να τοποθετεί και έναν ηλεκτροκινητήρα μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη διάταξη του συστήματος της μετάδοσης κίνησης του αυτοκινήτου, ενώ δεν είναι σαφές πώς η Lamborghini θα κάνει τετρακίνητο το μοντέλο. Ωστόσο από το video βλέπουμε πως το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί μόνο ηλεκτρικά, αφού γύρω στο 1 λεπτό φαίνεται πως κάνει όπισθεν αμιγώς ηλεκτρικά.

Είναι επίσης πιθανό το αυτοκίνητο να μεγαλώσει σε μέγεθος σε σύγκριση με την Huracan, καθώς οι μηχανικοί θα πρέπει να βρουν ζωτικό χώρο για τα μέρη του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διπλά turbo του V8 plug-in υβριδικού συνόλου δεν θα εμπλέκονται μέχρι τις 7.000 σ.α.λ. Εάν οι στροφές του κινητήρα παραμείνουν κάτω από αυτό το όριο, αυτός θα λειτουργεί σαν ατμοσφαιρικός.

Μετά από τις 7.000 σ.α.λ. και μέχρι το όριο περιστροφής του, κοντά στις 10.000 σ.α.λ., τα διπλά turbo θα προσφέρουν τις “υπηρεσίες” τους, ενώ η ηλεκτρική υποβοήθηση πιθανότατα θα αλλάζει τον λογισμό για τα turbo. Αναφορές θέλουν τον κινητήρα να παράγει συνολικά 850 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...