Γερμανία: Έμπορος εισήγαγε από την Κίνα 22 ID.6 και η Volkswagen τον μήνυσε ζητώντας την καταστροφή τους

Σχετικά άρθρα

Σε δικαστική διαμάχη με την Volkswagen έχει εμπλακεί ένας έμπορος αυτοκινήτων στο Αμβούργο της Γερμανίας, ο οποίος εισήγαγε μόνος του 22 Volkswagen ID.6 από την Κίνα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πωλείται στην Ευρώπη και στη Κίνα ξεκινά περίπου από τα 33.700 ευρώ. Ουσιαστικά είναι ένα ID.4 με μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερο μήκος, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 7 άτομα στο εσωτερικό του. Να σημειωθεί πως το ID.4 ξεκινά στη Γερμανία από τις 42.635 ευρώ.

Ο έμπορος, ως ιδιώτης, εισήγαγε μόνος του τα αυτοκίνητα, με την Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) να δίνει έγκριση τύπου, μιας και ο έμπορος έκανε ότι τροποποιήσεις απαιτούνταν ώστε τα αυτοκίνητα να γίνουν κατάλληλα για να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και το σύστημα infotainment.

Ωστόσο η Volkswagen είναι αντίθετη με την κίνηση του εμπόρου, επειδή θεωρεί πως θα πρέπει να είναι ο μοναδικός διανομέας των μοντέλων της στη Γερμανία και γι’ αυτό μήνυσε τον έμπορο. Επιπλέον, η VW υποστηρίζει πως τα μοντέλα της που παράγονται στη Κίνα για την τοπική αγορά είναι διαφορετικά από εκείνα που πωλούνται στην Ευρώπη και δεν διαθέτουν ορισμένες νομικές απαιτήσεις, όπως το σύστημα eCall.

Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της VW, πράγμα που σημαίνει ότι ο έμπορος δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα ID.6, με την VW να θέλει και την καταστροφή των 22 αυτοκινήτων.

Όπως ήταν φυσικό ο έμπορος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας πως τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν νόμιμα και έχουν πάρει πιστοποίηση για να κυκλοφορήσουν στη Γερμανία. Θεωρεί πως η VW χρησιμοποιεί τη δική του υπόθεση για να αποτρέψει άλλους να προσπαθήσουν να εισάγουν αυτοκίνητα μόνοι τους από τη Κίνα.

Σε μια παρόμοια περίπτωση το 2021, ένας Γερμανός αντιπρόσωπος της Hyundai, εισήγαγε στη Γερμανία αυτοκίνητα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εκτός ΕΕ με σκοπό να τα μεταπωλήσει. Η Hyundai μήνυσε τον αντιπρόσωπο στηριζόμενη στη νομοθεσία περί εμπορικών σημάτων για να αποτρέψει την πώληση των εισαγόμενων αυτοκινήτων, με το δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...