Το 44% των πωλήσεων της Ferrari ήταν υβριδικά

Σχετικά άρθρα

Το 2023, η Ferrari παρέδωσε 13.663 αυτοκίνητα, νούμερο ρεκόρ στην ιστορία της, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ μόνο το τέταρτο τρίμηνο παρέδωσε 3.245 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων, τα υβριδικά αντιπροσώπευαν το 44% των παραδόσεων της Ferrari, ενώ το υπόλοιπο 56% αφορούσε τα αυτοκίνητα με “αγνό” βενζινοκινητήρα.

Το 2023, η Ferrari είχε τέσσερα plug-in υβριδικά και έξι βενζινοκίνητα μοντέλα στη γκάμα της. Σε σύγκριση με το 2022, το ποσοστό των υβριδικών διπλασιάστηκε, εξαιτίας της ζήτησης των 296 GTB/GTS και SF90.

Αυτή η τάση θα συνεχιστεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη υβριδική έκδοση της Purosangue, καθώς -προς το παρόν- το SUV πωλείται αποκλειστικά με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα. Να θυμίσω ότι η Ferrari έχει ξεκαθαρίσει ότι θα περιορίσει τις ετήσιες πωλήσεις της Purosangue στο 20% του συνολικού όγκου της εταιρείας.

Το επόμενο φυσικό βήμα μετά από τη γκάμα από υβριδικά είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Αυτό θα συναρμολογείται σε μια νέα εγκατάσταση στο εργοστάσιο του Μαρανέλο, η οποίο θα εγκαινιαστεί αργότερα εντός του έτους.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προβλέπεται να αντιπροσωπεύουν το 40% των ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας, με ένα άλλο 40% να είναι υβριδικά, αφήνοντας μόνο το 20% για τα βενζινοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...