Η Nissan ανακαλεί 104 Qashqai στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

104 Nissan Qashqai που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 6 Μαΐου 2021 και 27 Σεπτεμβρίου 2022 ανακαλούνται στην Ελλάδα επειδή σε αυτά εντοπίστηκε μια πιθανή κατάσταση αστοχίας που επηρεάζει το σύστημα Pro-Pilot.

Ως εκ τούτου, το Pro-Pilot δεν δίνει προειδοποίηση και δεν ακυρώνεται αυτόματα μετά τα 30 δευτερόλεπτα όταν ο πελάτης παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι. Αυτό δεν είναι σύμφωνο με τον Κανονισμό. Δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας επειδή το Pro Pilot συνεχίζει να λειτουργεί στα πλαίσια όλων των καθορισμένων παραμέτρων. Αυτό οφείλεται σε σφάλμα του προμηθευτή.

Αναλυτικότερα, κατά την τοποθέτηση καλύμματος στο τιμόνι, ενδέχεται λόγω υπερβολικής κάμψης να προκληθούν ρωγμές στην επικάλυψη του αισθητήρα και κατά συνέπεια ο τάπητας του αισθητήρα στο τιμόνι να υποστεί ζημιά κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της χωρητικής αντίστασης του τάπητα στον αισθητήρα. Η χειροκίνητη 100% διαδικασία επιθεώρησης της λαβής στον προμηθευτή για τον έλεγχο της ευαισθησίας του τιμονιού δεν εντόπισε αυτή την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Nissan, προκειμένου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος και, όπου απαιτείται, η προληπτική αντικατάσταση του τιμονιού με
βελτιωμένο ανταλλακτικό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το δίκτυο επίσημων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...