Ο Fernando Alonso δεν αποκλείει να πάει στην Mercedes, αλλά η Aston Martin παραμένει πρώτη του προτεραιότητα

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει του χρόνου στη Mercedes, αλλά επιμένει πως η πρώτη του προτεραιότητα είναι να ανανεώσει με την Aston Martin, εάν επιλέξει να παραμείνει στην Formula 1.

Τον Ιούλιο ο Alonso θα κλείσει τα 43 του χρόνια και στο τέλος της φετινής σεζόν θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την Aston Martin. Με την μεταγραφή του Hamilton στην Ferrari το 2025, θα ανοίξει μια θέση στην Mercedes, θέση για την οποία έχει ακουστεί το όνομα του Alonso.

Ο Ισπανός δήλωσε πως αισθάνεται “πιο δυνατός από ποτέ” οδεύοντας στην 24η σεζόν του στην F1, αλλά πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται το 2025 και μετά, πριν σκεφτεί για ποια ομάδα θα οδηγεί.

Αν δεσμευτώ για ένα έργο στο μέλλον, για το επόμενο έτος ή για τα επόμενα χρόνια, πρέπει πρώτα να είμαι έτοιμος να δεσμευτώ πως θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι στη Formula 1. Δεν θα οδηγώ για χρόνια στη Formula 1 μόνο για να οδηγώ και να διασκεδάζω. Δεν είμαι τέτοιος οδηγός, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.

Αν θέλω να συνεχίσω να οδηγώ είναι επειδή ξέρω, ξεκινώντας από τον εαυτό μου, ότι μπορώ να δώσω το 200% στην ομάδα εντός και εκτός πίστας, στη δουλειά στον προσομοιωτή, στη δουλειά στο μάρκετινγκ και στην απόδοση στην πίστα.

Έτσι, προετοιμάζομαι για αυτό, στο ενδεχόμενο να θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα δούμε ποιες είναι οι επιλογές. Η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι πάντα να καθίσω να συζητήσω με την Aston Martin. Μου έδωσαν την ευκαιρία πέρυσι να ενταχθώ σε αυτόν τον οργανισμό στον οποίο είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος. Με το νέο εργοστάσιο και όλα όσα συμβαίνουν, υπάρχει ένα μεγάλο μέλλον σε αυτή την ομάδα και θέλω να εξερευνήσω κάθε πιθανότητα να αγωνιστώ για πολλά χρόνια εδώ.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρξε κάποια επαφή με την Mercedes από τότε που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Hamilton, ο Alonso απάντησε πως όχι, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Mercedes.

Πριν από μερικά χρόνια, θα έλεγα ότι ίσως τα 40 με 41 έτη ήταν το όριο για την Formula 1. Τώρα, αφού είδα τον εαυτό μου πέρυσι, με κίνητρο και καλή απόδοση, σκεφτόμουν ότι μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι λίγα χρόνια ακόμα. Αυτόν τον χειμώνα, ξεπέρασα λίγο τις προσδοκίες όσον αφορά όλες τις σωματικές δοκιμασίες και όλα όσα έκανα. Οπότε θα πω ότι αν έχεις κίνητρο και αν θέλεις να δεσμευτείς, μπορείς να οδηγήσεις ίσως μέχρι τα 48 ή τα 49, ή οτιδήποτε άλλο, ή ακόμα και στα 50. Αλλά την ίδια στιγμή, πρέπει να τα παρατήσεις όλα στη ζωή. Η F1 χρειάζεται απόλυτη αφοσίωση. Αυτή είναι η 24η σεζόν μου στη F1.

Έδωσα τη ζωή μου για 24 χρόνια σε αυτό το άθλημα, για το οποίο είμαι χαρούμενος. Και είμαι εντάξει με αυτό. Μπορώ να συνεχίσω να το κάνω για λίγα χρόνια ακόμα. Αλλά δεν ξέρω αν θα αγωνίζομαι μέχρι τα 50, με τόσο απαιτητικό καλεντάρι και τέτοια πράγματα. Όχι για τις ικανότητες, αλλά γιατί υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή για τα οποία είμαι περίεργος.

Πρώτα από όλα, πρέπει να αποφασίσω μόνος μου τι θέλω να κάνω στο μέλλον, αν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου ξανά για λίγα χρόνια σε αυτό το άθλημα που αγαπώ. Λατρεύω τη Formula 1, αλλά γενικά μου αρέσει η οδήγηση. Έτσι, αν δεν είναι η Formula 1, θα βρεθώ ευτυχισμένος σε οποιαδήποτε άλλη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, και ίσως να έχω περισσότερο χρόνο για την ιδιωτική μου ζωή, η οποία είναι πάντα πολύ σημαντική σε αυτή την ηλικία.

Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρω μόνος μου. Πρέπει να σκεφτώ και πρέπει να δεσμευτώ σε μια ομάδα και να βεβαιωθώ πως θα είναι αυτή η ομάδα που θα δώσω το 100% του χρόνου μου.

Μόλις πάρω αυτή την απόφαση, θέλω να συζητήσω με την Aston Martin γιατί θα ήθελα πολύ να συνεχίσω με την ομάδα. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός τον τελευταίο χρόνο, φτιάξαμε πολλά πράγματα μαζί και έχουμε το νέο εργοστάσιο.

Έχουμε τα πάντα για να πετύχουμε στο μέλλον και εμπιστεύομαι την ομάδα. Αυτή θα είναι λοιπόν η πρώτη μου προτεραιότητα όταν λέω ότι θέλω να μιλήσω πρώτα με την Aston Martin γιατί αισθάνομαι πολύ μέρος αυτού του project. Αλλά αν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζονται στη Formula 1, ξέρω ότι έχω μια προνομιακή θέση. Μάλλον είμαι ελκυστικός για άλλες ομάδες. Οι επιδόσεις που είδαν πέρυσι από εμένα είναι δέσμευση. Υπάρχουν μόνο τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στο grid και υπάρχει μόνο ένας διαθέσιμος.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, δήλωσε πως είναι “αρκετά σίγουρος” πως η ομάδα θα έρθει σε συμφωνία με τον Alonso για ένα νέο συμβόλαιο.

Αγαπάμε τον Fernando. Έχουμε πολύ καλή σχέση μαζί του, είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας. Έχουμε μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια και θα ήμασταν ευτυχείς να συνεχίσουμε με τον Fernando μέχρι το 2025 και το 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...