Με 333 άλογα το ανανεωμένο Audi S3

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε η Audi παρουσίασε τη τρέχουσα γενιά του S3 και η γερμανική εταιρία ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του. Αυτή θα φορά τον 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα που δυναμώνει κατά 23 άλογα και 20 Nm ροπής, με την απόδοση του να φτάνει πλέον στα 333 άλογα και στα 420 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αναβαθμισμένο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων που κάνει τις αλλαγές στο μισό χρόνο υπό πλήρες φορτίο, ενώ υπάρχει και κατανεμητής ροπής, προερχόμενος από το RS3, χωρίς να φέρει τη λειτουργία drift.

Το ανανεωμένο S3 διαθέτει μεγαλύτερους δίσκους φρένων στον μπροστά άξονα, διαμέτρου 357 χλστ (340 χλστ. το σημερινό μοντέλο) με το πάχος τους να αυξάνεται στα 4 χλστ, με διπίστονες δαγκάνες. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 235/35/19.

Εκτός από τα καλύτερα φρένα, ο μπροστινός άξονας αποκτά νέα ρουλεμάν περιστροφής στα γόνατα MacPherson, μαζί με πιο σκληρά ψαλίδια. Σε συνδυασμό με το εξελιγμένο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, τον ηλεκτρονικό έλεγχο σταθεροποίησης επόμενης γενιάς και των επαναρυθμισμένων αμορτισέρ, το ανανεωμένο S3 έχει καλύτερη και πιο άμεση οδική συμπεριφορά από ποτέ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα