Τα κέρδη της F1 αυξήθηκαν κατά 64% το 2023, κυρίως λόγω του Λας Βέγκας

Σχετικά άρθρα

Η Liberty Media ανακοίνωσε πως κατά τη περσινή σεζόν είδε τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 25% και από τα 2,573 δισ. δολάρια το 2022 να φτάνουν τα 3,222 δισ. δολάρια το 2023, με τα λειτουργικά κέρδη να αυξήθηκαν κατά 64% από 239 εκατ. δολάρια σε 392 εκατ. δολάρια.

Οι συνολικές πληρωμές που μοιράστηκαν μεταξύ των 10 ομάδων αυξήθηκαν από 1,157 δισ. δολάρια σε 1,215 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 5%.

Όπως τονίζει η Liberty Media, τα έσοδα και τα κέρδη αυξήθηκαν κυρίως εξαιτίας της επιρροής που είχε το Grand Prix του Λας Βέγκας, με τις χορηγίες του αγώνα να προσθέτουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία της εταιρίας, μιας και ο διοργανωτής του GP στο Λας Βέγκας ήταν η ίδια η F1. Όσον αφορά την άνοδο των εσόδων, η εταιρεία σημείωσε:

Τα έσοδα από την προώθηση αγώνων αυξήθηκαν κυρίως λόγω των εσόδων από τα εισιτήρια από το GP του Λας Βέγκας και άλλων συμβατικών αυξήσεων στα τέλη.

Τα έσοδα από την προώθηση αγώνων για ολόκληρο το έτος και το τέταρτο τρίμηνο ωφελήθηκαν επίσης από το μείγμα αγώνων που διεξήχθησαν σε κάθε περίοδο σε σύγκριση με τις συγκρίσιμες περιόδους του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από χορηγίες αυξήθηκαν λόγω της αναγνώρισης των εσόδων από το GP του Λας Βέγκας, των εσόδων από νέους χορηγούς και της αύξησης των εσόδων από τους υπάρχοντες χορηγούς.

Η Liberty λέει ότι η F1 επωφελήθηκε από το χαμηλότερο κόστος μεταφοράς, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρχαν επίσης επιπλέον δαπάνες που σχετίζονται με το Λας Βέγκας.

Το κόστος αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους και του τέταρτου τριμήνου κυρίως λόγω του κόστους προώθησης, οργάνωσης και παράδοσης του GP του Λας Βέγκας καθώς και από το υψηλότερο κόστος φιλοξενίας σε άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την αυξημένη συμμετοχή στο Paddock Club και τον πληθωρισμό.

Επιπλέον τα έξοδα πώλησης, τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν για ολόκληρο το έτος λόγω των υψηλότερων δαπανών προσωπικού, πληροφορικής και μάρκετινγκ καθώς και των δαπανών που σχετίζονται με τον προγραμματισμό και τη λειτουργία του GP του Λας Βέγκας. Εν μέρει αντισταθμίζονται από χαμηλότερες νομικές και επαγγελματικές αμοιβές και από τις ευνοϊκότερες συνθήκες του συναλλάγματος.

Ο CEO της F1 Stefano Domenicali δήλωσε:

Το 2023 σηματοδότησε άλλη μια απίστευτη σεζόν για τη Formula 1. Είχαμε ισχυρή συμμετοχή σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων με ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνες. H F1 διατήρησε τη θέση της ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα στα social media για τέταρτη συνεχή χρόνια.

Η F1 συνεχίζει να αυξάνει τη βάση των οπαδών της στην αγορά των ΗΠΑ, ενισχυμένη από το επιτυχημένο GP του Λας Βέγκας και από το νεανικό και γυναικείο κοινό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα