Ο Marko πρόσθεσε πρόσφατα τη ρήτρα αποχώρησης του Max Verstappen χωρίς να το ξέρει ο Horner

Σχετικά άρθρα

Νέο επεισόδιο στη μάχη εξουσίας που γίνεται στο εσωτερικό της Red Bul, με δημοσίευμα του Motorsport.com να υποστηρίζει πως ο Helmut Marko πρόσθεσε πρόσφατα και πολύ μετά την υπογραφή του συμβολαίου, τη ρήτρα που επιτρέπει στον Max Verstappen να φύγει από την ομάδα, εάν αποχωρήσει από αυτήν ο Marko.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συγκεκριμένη ρήτρα στο συμβόλαιο του Ολλανδού, δεν ήταν μέρος του αρχικού συμβολαίου που υπέγραψαν ο Verstappen και η Red Bull το 2022, αλλά τέθηκε σε εφαρμογή μονομερώς από τους Verstappen και Marko, χωρίς να ενημερώνεται η ομάδα της Red Bull και ο επικεφαλής της Christian Horner.

Σύμφωνα με το Motorsport, ο Marko μπόρεσε να κάνει αυτή την κίνηση, επειδή -ως ένας από τους δύο διευθυντές της Red Bull Racing- μπορεί να ενεργεί για λογαριασμό της ομάδας χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσει και να λάβει την άδεια κανενός.

Η ύπαρξη της ρήτρας έγινε γνωστή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το μέλλον του Verstappen αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης εξαιτίας της υπόθεσης Horner, με την ρήτρα να γίνεται είδηση στα μέσα ενημέρωσης.

Το Σαββατοκύριακο του GP της Σαουδικής Αραβίας, δηλώσεις του Verstappen ήταν καθοριστικές για να μην απολυθεί ο Marko, για τον οποίο η Red Bull είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με διάφορες διαρροές στα μέσα ενημέρωσης που έχουν λάβει χώρα από τότε που αποκαλύφθηκε η καταγγελία εναντίον του Christian Horner από την γυναίκα κατήγορο.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Verstappen ουσιαστικά απείλησε να φύγει από την Red Bull εάν ο Marko δεν μείνει στην ομάδα, λέγοντας:

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μαζί τους ανθρώπους-κλειδιά γιατί νιώθω ότι αν ένας τόσο σημαντικός πυλώνας όπως ο Helmut φύγει από την ομάδα, αυτό δεν είναι καλό και για την κατάστασή μου. Αυτό έχω πει και στην ομάδα. Νομίζω ότι ήμουν πολύ ξεκάθαρος ότι πρέπει να μένει. Ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο, όπως ήταν πάντα.

Η πίστη μου στον Marko είναι πολύ μεγάλη. Έχει χτίσει αυτή την ομάδα μαζί με τον Dietrich [Mateschitz] από την πρώτη μέρα. Και ήταν πάντα πολύ πιστός στην ομάδα, σε όλους μέσα στην ομάδα, για να διασφαλίσει ότι όλοι θα κρατούσαν τις θέσεις τους ήδη από την προηγούμενη μέρα. Νομίζω ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό, φυσικά, να δίνετε στον άνθρωπο πολύ σεβασμό για αυτό που έχει κάνει. Και αυτό επιστρέφει επίσης στην πίστη, ξέρετε, και στην ακεραιότητα. Έτσι, ναι, σίγουρα, είναι σημαντικό να παραμείνει μέλος της ομάδας, και για εμένα.

Στο τέλος της ημέρας, έχει να κάνει με τις σχέσεις μέσα στην ομάδα και την επικοινωνία. Εάν εξαφανιστούν πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για εσένα στην ομάδα, τότε θα βρεθείς σε μια μη λειτουργική κατάσταση. Ήμουν πάντα πολύ ανοιχτός σε αυτό, και όλοι το ξέρουν.

Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο Marko επιβεβαίωσε ότι θα μείνει στην ομάδα μετά από συνομιλίες με τον CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...