Η Red Bull ξεκίνησε έρευνα κατά του Helmut Marko. Πιθανό να τεθεί σε διαθεσιμότητα

Σχετικά άρθρα

Το “δράμα” στην Red Bull συνεχίζεται και ο Helmut Marko μπορεί να αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα ως αποτέλεσμα μιας νέας έρευνας που έχει ξεκινήσει εναντίον του.

Η Red Bull ερευνά τον Marko σχετικά με διάφορες διαρροές στα μέσα ενημέρωσης που έχουν λάβει χώρα από τότε που αποκαλύφθηκε η καταγγελία εναντίον του Christian Horner από την γυναίκα υπάλληλο, η οποία πλέον είναι σε διαθεσιμότητα.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Marko παραβίασε το πρωτόκολλο της ομάδας. Ωστόσο, εάν κριθεί ένοχος ότι έδωσε στη δημοσιότητα εμπιστευτικές πληροφορίες, τότε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα.

Ο Marko σε δηλώσεις του στον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF δήλωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να απουσιάζει από τον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μπει σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα, ο Marko είπε:

Θα το θέσω έτσι, είναι δύσκολο να το κρίνω, ή ας το θέσω έτσι, τελικά, θα αποφασίσω μόνος μου τι θα κάνω. Η θεωρητική πιθανότητα υπάρχει πάντα. Νομίζω ότι είναι ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. Και πάλι θέλουμε ηρεμία στην ομάδα. Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο με 24 αγώνες και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό.

Υπάρχουν τόσες πολλές εικασίες και παρόμοιa πράγματα. Έχω άλλη μια συνάντηση αύριο [Σάββατο] με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Red Bull GmbH, Oliver Mintzlaff και μετά θα δούμε. Αλλά όπως είπα, όλα πρέπει να είναι σωστά για να θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι στη Red Bull.

Με την Red Bull να αρχίζει να ερευνά βαθύτερα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και πώς ορισμένες πληροφορίες βγήκαν στη δημοσιότητα, ο Marko είπε ότι η Honda ζητούσε και αυτή απαντήσεις για το τι συνέβαινε σε σχέση με την έρευνα.

Αυτό είναι εσωτερικό θέμα αλλά θέλουν μια ξεκάθαρη δήλωση για το τι πραγματικά συνέβη. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στην αθλητική πλευρά των πραγμάτων και να επικεντρωθεί η ομάδα σε αυτό που είναι σημαντικό. Αυτό λειτουργεί αρκετά καλά αυτή τη στιγμή.

Η κατάσταση γύρω από τον Marko είναι σημαντική, επειδή έχει αποδειχθεί τις τελευταίες ημέρες ότι η παρουσία του στην ομάδα θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για το μέλλον του Max Verstappen.

Στο συμβόλαιο του Verstappen υπάρχει ρήτρα που του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα εάν φύγει ο Marko, γι’ αυτό ο Marko πιστεύει ότι είναι κρίσιμο να τακτοποιηθεί σύντομα η κατάσταση.

Ο Max είναι σίγουρα το ισχυρότερο πλεονέκτημα που έχει η ομάδα. Δεν υπάρχει πιο γρήγορος οδηγός αυτή τη στιγμή και αν τον χάναμε θα ήταν απίστευτη απώλεια, γιατί φυσικά υπάρχει και ένας απίστευτος αριθμός μηχανικών, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, που όλοι εργάζονται απίστευτα σκληρά για τον Max.

Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό και ξεκάθαρο ότι ο Max είναι το πιο σημαντικό μέρος της ομάδας,

είπε ο Marko.

Μετά το τέλος των κατατακτηρίων ο Max Verstappen δήλωσε πως αν φύγει ο Marko από την Red Bull θα επηρεάσει και το δικό του μέλλον, αφήνοντας πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει από την Red Bull, με τον Toto Wolff από την μεριά του να λέει πως ο Marko θα μπορούσε να ενταχθεί στην Mercedes, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ο Max Verstappen να πάει στην Mercedes.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός δήλωσε:

Σέβομαι πολύ τον Helmut και όσα πετύχαμε μαζί. Η πίστη μου σε αυτόν είναι πολύ μεγάλη, και επίσης το εξέφραζα πάντα σε όλους μέσα στην ομάδα, ακόμη και στους υψηλά ιστάμενους, ότι είναι σημαντικός ο ρόλος του στις αποφάσεις που θα πάρω στο μέλλον εντός της ομάδας.

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει μέσα στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά όλων των άλλων γιατί είναι μια ολόκληρη ομαδική προσπάθεια.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μαζί τους ανθρώπους-κλειδιά γιατί νιώθω ότι αν ένας τόσο σημαντικός πυλώνας φύγει από την ομάδα, αυτό έχω πει και στην ομάδα, αυτό δεν είναι καλό και για την κατάστασή μου. Οπότε ναι, σίγουρα, για εμένα ο Helmut πρέπει να μείνει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...