Αθώος ο πρόεδρος της FIA για τις κατηγορίες παρέμβασης

Σχετικά άρθρα

Το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA αφού εξέτασε τις αξιώσεις που έγιναν εναντίον του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, από έναν πληροφοριοδότη σχετικά με δύο διαφορετικά περιστατικά που συνέβησαν το 2023, αποφάσισε να τον απαλλάξει από κάθε παράπτωμα.

Η μια καταγγελία ανέφερε πως ο Ben Sulayem παρέμβει στο αποτέλεσμα του περσινού Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας και η δεύτερη πως προσπάθησε να εμποδίσει την πιστοποίηση της πίστας F1 του Λας Βέγκας για να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο περσινός αγώνας.

Η FIA στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως μετά από έρευνα από τον Υπεύθυνο Συμμόρφωσης και την εξαμελή Επιτροπή Δεοντολογίας της, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Ben Sulayem ενήργησε ανάρμοστα. Οι έρευνες της FIA διήρκεσαν 30 ημέρες και περιλάμβαναν συνεντεύξεις με 11 μάρτυρες.

Σε δήλωση που εξέδωσε η FIA, αναφέρει:

Μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων των ερευνών, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε ομόφωνα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ισχυρισμούς για παρέμβαση οποιουδήποτε είδους που αφορούσε τον Πρόεδρο της FIA Mohammed Ben Sulayem.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του Προέδρου της FIA ήταν αβάσιμες και παρουσιάστηκαν ισχυρά στοιχεία πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία για να υποστηρίξουν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIA.

Η πλήρης συνεργασία, η διαφάνεια και η συμμόρφωση του Προέδρου σε όλη τη διαδικασία κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...