Ο Nikita Mazepin άρει τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον του

Σχετικά άρθρα

Ο Nikita Mazepin κατάφερε να άρει τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του. Συγκεκριμένα, η ΕΕ είχε επιβάλει κυρώσεις κατά του Ρώσου οδηγού εξαιτίας της σχέσης με τον πατέρα του, Dmitry, ο οποίος είναι μέλος του στενότερου κύκλου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Dmitry Mazepin ήταν ο κύριος χορηγός των δραστηριοτήτων του γιου του ως οδηγού αγώνων. Ο Nikita Mazepin απολύθηκε από την ομάδα της Haas, για την οποία οδηγούσε εκείνη την εποχή, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Με τον Mazepin να μην πλέον οδηγός της Haas, έχει αφαιρεθεί από τη λίστα κυρώσεων της ΕΕ. Αυτό αποφάσισε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε, σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου, κρίνοντας πως από τη στιγμή που ο Mazepin έπαψε να είναι οδηγός της Haas, η ΕΕ έκανε λάθος που κράτησε τον αθλητή στη λίστα κυρώσεων μετά την αποχώρησή του από την ομάδα.

Το δικαστήριο τόνισε επίσης ότι το κριτήριο της “σύνδεσης” που χρησιμοποιείται στο καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ απαιτεί την ύπαρξη μιας σχέσης που υπερβαίνει την απλή οικογενειακή σχέση.

Είμαι πολύ ενθαρρυμένος από τη σημερινή απόφαση και είμαι ευγνώμων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσής μου. Αυτό είναι σίγουρα ένα κρίσιμο ορόσημο,

ανέφερε σε δήλωση του ο Mazepin, με εκπρόσωπο του να μην απαντά εάν αυτή η εξέλιξη θα του επιτρέψει να επιδιώξει την επιστροφή του στη Formula 1.

Ο Mazepin που έχει επίσης αμφισβητήσει τις κυρώσεις του Καναδά ως μέρος της προσπάθειάς του να επιστρέψει στη F1, αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην ασιατική σειρά Le Mans με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μαλαισία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...