Επίσημο: Το Μπαχρέιν εξαγόρασε την McLaren και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της

Σχετικά άρθρα

Tο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat Holding Company, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ομίλου της McLaren. Το fund -το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο Βασίλειο της Μέσης Ανατολής- εξαγόρασε πλήρως τον όμιλο, έχοντας έρθει σε συμφωνία με τους μειοψηφικούς μετόχους, που κατείχαν το υπόλοιπο 40% της εταιρίας, μιας και ήδη κατείχε το 60%

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για οποιαδήποτε “ένεση” κεφαλαίου, αλλά η κίνηση δημιουργεί ελπίδες ότι η βρετανική εταιρεία έχει λάβει τα απαραίτητα μετρητά για τη χρηματοδότηση των μελλοντικών μοντέλων και τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αυτή η αναδιοργάνωση και η νέα απλοποιημένη δομή τοποθετούν τη McLaren στην επιτυχία και ανοίγει στρατηγικούς δρόμους, που περιλαμβάνουν τη διερεύνηση νέων συνεργασιών για την ενίσχυση της ανάπτυξης της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι επίσης ένα σημαντικό ορόσημο που αντανακλά την υποστήριξή μας στη συνεχιζόμενη καινοτομία και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της McLaren για αριστεία.

δήλωσε ο Shaikh Abdulla bin Khalifa Al Khalifa, διευθύνων σύμβουλος της Mumtalakat

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα