Perez: Η Ferrari θα κέρδιζε στην Αυστραλία ακόμη και εάν δεν είχε εγκαταλείψει ο Verstappen

Σχετικά άρθρα

Ο Sergio Perez δήλωσε σίγουρος πως o Carlos Sainz θα είχε κερδίσει το Grand Prix της F1 της Αυστραλίας ακόμα κι αν ο Max Verstappen δεν είχε εγκαταλείψει τον αγώνα, επειδή η Red Bull είχε πρόβλημα με τη διαχείριση των ελαστικών.

Ως ομάδα απλά δεν είχαμε τον ρυθμό. Δεν είχαμε τον ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο. Δυσκολευόμασταν ήδη από την Παρασκευή και ποτέ δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά. Νομίζω ότι πρέπει απλώς να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό και να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε.

Είδαμε ήδη πέρυσι σε μια πίστα όπως αυτή, για παράδειγμα στο Las Vegas, πως η Ferrari ήταν πολύ πιο δυνατή από εμάς. Έτσι απλά δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε τα μπροστινά ελαστικά μας.

Πιστεύω απόλυτα πως η Ferrari θα κέρδιζε σήμερα όπως και να είχε η κατάσταση. Απλά δεν είχαμε τον ρυθμό σήμερα. Δεν είχαμε τον ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι δυσκολευτήκαμε από νωρίς με την διαχείριση των ελαστικών, ήδη από την Παρασκευή. Βλέπαμε ότι η Ferrari και η McLaren ήταν ένα βήμα μπροστά μας. Νομίζω ότι απλά δεν μπορούσαμε να βρούμε την ισορροπία στο παράθυρο λειτουργίας. Υπάρχει λίγη δουλειά να γίνει για τους επόμενους αγώνες. Πιστεύω ότι μάλλον σχετίζεται με την άσφαλτο και δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο πρόσφυσης.

Ωστόσο ο Helmut Marko έχει διαφορετική άποψη από τον Perez, με τον Αυστριακό να λέει πως εάν δεν είχε εγκαταλείψει ο Verstappen, θα ήταν σε θέση “σχετικά εύκολα” να έχει τον ίδιο ρυθμό με τον Sainz.

Μίλησα με τον Max και είπε ότι παρά τα προβλήματα, συμβαδίζει με τον ρυθμό του Sainz σχετικά εύκολα, Με τον Max στον αγώνα, το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Ο Christian Horner αποκάλυψε μετά τον αγώνα ότι το πάτωμα του μονοθεσίου του Perez είχε υποστεί ζημιά όταν προσπέρασε τον Alonso, προσθέτοντας πως:

Επομένως το μονοθέσιο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Και μετά αρχίσαμε να βλέπουμε υποβάθμιση στα ελαστικά προς το τέλος του δεύτερου stint, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τα αυτοκίνητά μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...