Σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή του “άγνωστου” Roland Ratzenberger

Σχετικά άρθρα

Το 2024 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο του “μαύρου Σαββατοκύριακου” στην Imola του 1994. Δύο οδηγοί της Formula 1 έχασαν τη ζωή τους: ο Roland Ratzenberger και ο Ayrton Senna.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο οδηγός από το Salzburg της Αυστρίας εξακολουθεί να επισκιάζεται από τον Βραζιλιάνο, με τον Ratzenberger να χάνει τη ζωή του στις κατατακτήριες του GP στο Σαν Μαρίνο, στις 30 Απριλίου του 1994, μόλις στον 3ο του αγώνα στην F1.

Για το λόγο αυτό, ο Peter Levay και η Levay Film Productions ετοίμασαν μια σειρά ντοκιμαντέρ για την 30η επέτειο από τον θάνατο του Ratzenberger. Αυτή θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια και θα προβληθούν στο YouTube, με το πρώτο εξ αυτών να δημοσιεύεται στις 8 Απριλίου.

Το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να ρίξει περισσότερο φως στην καριέρα και τη ζωή του Αυστριακού. Το εξαιρετικό του επίτευγμα να μπει στη Formula 1 χωρίς κανένα οικονομικό υπόβαθρο αξίζει την υψηλότερη αναγνώριση και σεβασμό, κάτι που δεν εκτιμάται επαρκώς ακόμη και από την πλειοψηφία της αγωνιστικής κοινότητας.
Το πολύ ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε μετά από αίτημα των γονιών του Roland και αποδίδει δικαιοσύνη στα επιτεύγματα του γιου τους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, μέσα από εκτεταμένη έρευνα και προσωπική πειθώ, ο Peter Levay κατάφερε να πάρει συνεντεύξεις -εκτός από τους Margit και Rudolf Ratzenberger- από τους Franz Tost, Josef Leberer, David Brabham, Karl Wendlinger,  Robert Lechner, Keith Sutton, Mauro Martini, Graham Fuller και Giancarlo Minardi, μαζί με άλλους σημαντικούς μάρτυρες.

Αυτοί παρέχουν αποκλειστικές και προσωπικές πληροφορίες, στις πολύ προσωπικές τους εμπειρίες με τον Roland Ratzenberger. Στόχος αυτού του ντοκιμαντέρ είναι να μάθουμε καλύτερα για έναν οδηγό που πάντα πίστευε στον εαυτό του και στο στόχο του και τον επεδίωκε με πείσμα παρά τις αντίξοες συνθήκες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Alpine o David Sanchez

Η Alpine ανακοίνωσε σήμερα πως ο David Sanchez έγινε ο νέος εκτελεστικός τεχνικός διευθυντής της ομάδας, σηματοδοτώντας την επιστροφή του Γάλλου μηχανικού στο Enstone. Η...