Vettel: Μίλησα με τον Wolff. Η επιστροφή μου στην F1 εξαρτάται από το πακέτο

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να επιστρέψει στη Formula 1, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει μιλήσει με τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος αποσύρθηκε από την F1 στα τέλη του 2022, λέει πως έχει μπει στον πειρασμό να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Το όνομα του ακούγεται τόσο για την κενή θέση του Lewis Hamilton στην Mercedes, όσο και για τις Red Bull και Aston Martin, μιας και φέτος λήγουν τα συμβόλαια των Sergio Perez και Fernando Alonso.

Ο Vettel απαντώντας στην ερώτηση αν είναι στην αγορά οδηγών για το 2025, απάντησε:

Λοιπόν, δυνητικά είμαι επειδή δεν έχω αυτοκίνητο, αλλά το ερώτημα είναι, ψάχνω για ένα; Νομίζω ότι εξαρτάται από το πακέτο. Αποσύρθηκα από τη Formula 1 για να μην επιστρέψω, αλλά είπα επίσης ότι ποτέ δεν ξέρεις. Επομένως, νομίζω ότι εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση μου. Προφανώς, υπάρχουν πράγματα που μου λείπουν, που είναι κυρίως ο ανταγωνισμός. Και πράγματα που δεν μου λείπουν, οπότε αυτό δεν έχει αλλάξει. Προφανώς, η ζωή είναι πολύ διαφορετική αν δεν ασχολείσαι με την Formula 1 και το απολαμβάνω ακόμα. Ποτέ δεν ξέρεις πού σε πάει η ζωή, οπότε ίσως με πάει πίσω πίσω από το τιμόνι, ίσως πάλι όχι.

Κάνω σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου και σκέφτομαι [μια επιστροφή]. Αλλά σε αυτό το στάδιο, η νοοτροπία μου γενικά δεν έχει αλλάξει, οπότε εξαρτάται πραγματικά από το τι πρόκειται να συμβεί.

Είχα συνομιλίες με τον Toto Wolff, όχι πραγματικά μόνο για την κενή θέση. Μιλήσαμε εν συντομία για την όλη κατάσταση. Αλλά μίλησα και με άλλους [επικεφαλής ομάδων] γιατί συνεχίζω να κρατάω επαφή κάθε τόσο. Έχω κάποια έργα και ιδέες μαζί με την F1. Θα δούμε αν θα βγουν ή όχι. Λοιπόν, παραμένω σε επαφή. Δεν ξέρω. Πρέπει να γίνουν μερικά ακόμη τηλεφωνήματα και συνομιλίες, υποθέτω, για να μάθουμε πραγματικά λίγα περισσότερα. Αλλά σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες θέσεις στο grid.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η Mercedes έχει κάνει σπουδαία πράγματα, δυσκολεύεται λίγο τα τελευταία χρόνια, αλλά συνεχίζει αγωνίζεται και είναι ακόμη δεύτερη και τρίτη στο [πρωτάθλημα] κατασκευαστών, δεν είναι σαν να αγωνίζεται για τις τελευταίες θέσεις.

Ο Lewis Hamilton σχολίασε τις δηλώσεις του Vettel, λέγοντας πως ο Γερμανός θα ήταν μια “καταπληκτική επιλογή” για τη Mercedes να τον αντικαταστήσει.

Θα ήθελα πολύ να επιστρέψει ο Seb και νομίζω ότι θα ήταν μια καταπληκτική επιλογή για την ομάδα. Γερμανός οδηγός, οδηγός που έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα και κάποιος που έχει εκπληκτικές αξίες που θα συνέχιζε να πηγαίνει την ομάδα μπροστά. Θα το ήθελα πολύ αν επέστρεφε.

Το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει πραγματικά είναι η ομάδα να αναλάβει κάποιον με ακεραιότητα και που είναι ευθυγραμμισμένος με την ομάδα και με το πού πηγαίνει η ομάδα. Κάποιος συμπονετικός που μπορεί να συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους και θα συνεχίσει να τους ανεβάζει. Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι άνθρωποι σε αυτή την ομάδα. Και ως οδηγοί… υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο εγωιστές από άλλους, υπάρχουν κάποιοι που είναι καλοί οδηγοί, αλλά ίσως όχι οι καλύτεροι στο ομαδικό περιβάλλον, δεν ξέρω γιατί δεν είμαι σε όλους αυτούς. Αλλά ελπίζω να βρουν κάποιον υπέροχο.

Έχουν ήδη τον George και είναι τέλειος, οπότε βρίσκοντας μια καλή επιλογή δίπλα του, είμαι σίγουρος ότι έχουν τόσες καλές επιλογές. Έχουν τόσες πολλές επιλογές. Νομίζω ότι είναι πάντα υπέροχο να δίνεις την ευκαιρία σε ανερχόμενους οδηγούς, οπότε η ιδέα ενός νεαρού που θα έρθει για μένα είναι συναρπαστική.

Ο Russell είπε για τον Vettel:

Ο Sebastian είναι σπουδαίος άνθρωπος και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και σίγουρα η προσωπικότητά του λείπει στο grid και νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε τους 20 καλύτερους οδηγούς στον κόσμο που αγωνίζονται για νίκες και πρωταθλήματα σε αγώνες.

Λοιπόν, όπως είπα προηγουμένως… Είμαι πολύ χαρούμενος και ανοιχτός που έχω κάποιον ως teammate μου, ξέρετε, είτε είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, είτε πρωτάρης, δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ασχολούμαι με την επιχείρησή μου. Και ναι, όπως είπα, θα καλωσορίσουμε οποιονδήποτε.

ΠηγήS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...