Ferrari: Στην Ίμολα θα παρουσιάσει την “έκδοση 2.0” του φετινού της μονοθεσίου

Σχετικά άρθρα

Στο GP της Emilia Romagna στην πίστα της Ίμολα (17-19 Μαϊου) η Ferrari θα παρουσιάσει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων, που οι αναφορές το περιγράφουν ως “έκδοση 2.0” της SF-24.

Ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως το πακέτο περιλαμβάνει σχεδιαστικά στοιχεία που εμπνέονται από την Red Bull RB20, έχοντας “ανάποδες -ανεστραμμένες” εισόδους ψυγείων που θα είναι “ακραίες όσον αφορά τα ανοίγματα”. Η έκθεση συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η Ferrari έχει “μεγαλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα” από το νέο πακέτο αναβαθμίσεων, που έχει και σημαντικές αλλαγές στο πάτωμα. Το δημοσίευμα αναφέρει:

Οι νέες εισαγωγές αέρα θα αντιστραφούν σε σύγκριση με τις αρχικές λύσεις της SF-24. Θα είναι εμπνευσμένες από την RB20, αλλά δεν θα είναι ένα πραγματικό αντίγραφο. Η Ferrari θα υιοθετήσει τη δική της ερμηνεία των ανάποδων εισαγωγών αέρα στην εξελιγμένη SF-24. Η πιο σημαντική καινοτομία όσον αφορά την “καθαρή απόδοση” προέρχεται από τις αλλαγές στο κάτω μέρος, με αναδιαμόρφωση του πατώματος”.

Αυτό θα είναι το ένα από τα τρία μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων που θα παρουσιάσει φέτος η Ferrari, με τον Carlos Sainz να λέει πως το νέο πακέτο ενδεχομένως θα εξαλείψει το πλεονέκτημα της Red Bull.

Πιστεύω ότι η Red Bull θα έχει σίγουρα ένα πλεονέκτημα στο πρώτο τρίτο της σεζόν μέχρι να φέρουμε μία ή δύο αναβαθμίσεις που θα μας κάνουν να τους πολεμάμε πιο σταθερά. Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, ίσως είναι λίγο αργά με το πλεονέκτημα που μπορεί να έχουν στο πρωτάθλημα. Εν τω μεταξύ, χρειαζόμαστε περισσότερα αποτελέσματα σαν την Αυστραλία, αλλά δεν βλέπω την Red Bull, ως ομάδα, να κάνει αυτά τα λάθη πολύ συχνά.

Είναι κρίμα, γιατί επίσης έχασα έναν αγώνα, ο οποίος τόσο για την ομάδα όσο και για εμένα, θα μπορούσε να είναι επιζήμιος στο πρωτάθλημα. Αγωνιζόμαστε με έναν αγώνα λιγότερο, αλλά ταυτόχρονα, θα είναι η τελευταία μου χρονιά στη Ferrari, οπότε ναι, δεν χάνω τίποτα και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε.

Το αφεντικό της Ferrari, Fred Vasseur, χαιρέτισε την πρόοδο που σημειώθηκε με το αυτοκίνητό της Ferrari σε αδύναμα σημεία που είχε πέρυσι, που ήταν οι στροφές υψηλής ταχύτητας και η υποβάθμιση των ελαστικών. Και ενώ αναγνωρίζει το πλεονέκτημα που έχει η Red Bull αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι αρκεί η Ferrari να πλησιάσει τον ρυθμό της Red Bull για να αρχίσει να την πιέζει και να κάνει λάθη, όπως συνέβη στη Μελβούρνη. Όπως είπε ο Vasseur:

Κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στη διαχείριση των ελαστικών και στις στροφές υψηλής ταχύτητας συγκριτικά με πέρυσι και σίγουρα η Suzuka είναι ένα καλό παράδειγμα. Αλλά έχουμε ακόμα αδυναμίες. Είναι πάντα ένα είδος συμβιβασμού, κάπου βελτιώνεσαι και κάπου χάνεις. Σε γενικές γραμμές όμως, νομίζω ότι αν μας συγκρίνετε με τη Red Bull στα 4 τελευταία GP πέρυσι και στα 4 πρώτα GP φέτος, κάναμε ένα αξιοπρεπές βήμα προς τα εμπρός.

Σίγουρα είναι ακόμα λίγο μπροστά, αλλά ο στόχος είναι να μπορέσουμε να τους βάλουμε υπό πίεση και με πίεση να κάνουν περισσότερα λάθη.

Ο Vasseur είναι εξίσου ρεαλιστής για το πόσο “σφιχτά” είναι τα πράγματα πίσω από τη Red Bull, γι’ αυτό και δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο για τις ελπίδες για το υπόλοιπο της σεζόν.

Είναι τόσο σφιχτά που νομίζω ότι αυτό που είναι κρίσιμο στην επιχείρησή μου είναι η ταπεινότητα. Αυτό το Σαββατοκύριακο [Ιαπωνία] είχατε τέσσερις ομάδες στο ένα δέκατο στις κατατακτήριες. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σκεφτείτε ότι αυτό που κάνατε ένα Σαββατοκύριακο θα ισχύει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την επόμενη εβδομάδα. Και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία για όλους τους αγώνες.

ΠηγήFormu1a.uno

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...