Ο Max Verstappen είναι πεπεισμένος ότι θα είχε κερδίσει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 “νωρίτερα” αν οδηγούσε για τη McLaren, ενώ υποστήριξε πως θα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Mercedes το 2021.
Παρότι σε κάποιο σημείο της σεζόν, φαινόταν απίθανο ο Verstappen να διατηρήσει τον τίτλο του, λόγω της κακής απόδοσης της Red Bull, ο Verstappen εξασφάλισε τον τέταρτο τίτλο του στη F1 στο Grand Prix του Λας Βέγκας με την πέμπτη θέση, μία θέση μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο, τον Lando Norris.

Αναλογιζόμενος τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Verstappen πιστεύει ότι θα είχε κερδίσει τον φετινό τίτλο αν οδηγούσε για τη McLaren. Ο Verstappen ισχυρίστηκε επίσης ότι θα είχε κατακτήσει τον τίτλο του 2021 αν οδηγούσε για τη Mercedes – αλλά παραδέχτηκε ότι η κατάκτηση του τίτλου για τη Ferrari το 2022 ή μια άλλη ομάδα το 2023 θα ήταν “πιο δύσκολη”.
Τέτοια πράγματα μόνο με παρακινούν. Αν οι άνθρωποι είναι επικριτικοί και νομίζουν ότι μπορώ να κερδίσω μόνο με το καλύτερο αυτοκίνητο, θα τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος. Αν δεν αναγνωριστώ τώρα, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Θα γινόμουν πρωταθλητής με τη McLaren; Ναι! Και πολύ νωρίτερα μάλιστα.
Το 2021, με άλλο αυτοκίνητο, θα είχα πάρει τον τίτλο επίσης. Το 2022 θα ήταν πιο δύσκολο, γιατί η Ferrari ήταν ίσως λίγο πιο εύθραυστη τότε. Και πέρυσι; Ε, αυτό θα ήταν λίγο πιο περίπλοκο.
Πέρυσι, είχα ένα κυρίαρχο αυτοκίνητο, αλλά πάντα ένιωθα ότι δεν εκτιμήθηκε από όλους αυτό που πετύχαμε ως ομάδα, κερδίζοντας 10 αγώνες στη σειρά. Φυσικά, το αυτοκίνητό μας ήταν κυρίαρχο, αλλά δεν ήταν τόσο κυρίαρχο όσο ίσως νόμιζαν οι άνθρωποι.
Αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη σεζόν μου που θα θυμάμαι πάντα. Επειδή ακόμα και σε μέρη όπου ίσως δεν είχαμε την τέλεια ρύθμιση, ήμασταν ικανοί να κερδίζουμε αγώνες χάρη στην απόδοση του αυτοκινήτου μας στους αγώνες.
Αλλά είμαι επίσης πολύ περήφανος για τη φετινή σεζόν, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της, για το 70% της σεζόν, δεν είχαμε το ταχύτερο αυτοκίνητο, αλλά παρ’ όλα αυτά επεκτείναμε το προβάδισμά μας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά περήφανος.
