Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, η Gordon Murray Automotive (GMA) παρουσίασε το S1 LM, και το πρώτο που θα παραχθεί θα βγει στο σφυρί στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας στα τέλη Νοεμβρίου. H ζωντανή δημοπρασία θα διοργανωθεί από τον οίκο RM Sotheby’s, την Gordon Murray Automotive και το amfAR στο ξενοδοχείο Wynn Las Vegas.
Το αυτοκίνητο βασίζεται στο T.50 και η εταιρία το περιγράφει ως μια “σκληροπυρηνική διάταξη για πίστα που αποτίει φόρο τιμής στην αιώνια ομορφιά στην McLaren F1 GTR που πήρε τη νίκη στο Le Mans, σχεδιασμού του Murray”.

Το S1 LM επαναπροσδιορίζει πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία της F1 GTR που κέρδισε το Le Mans το 1995, όπως η εισαγωγή αέρα στην οροφή και η κεντρικά τοποθετημένη τετραπλή εξάτμιση, ενώ προσθέτει στοιχεία όπως μια διαιρούμενη πίσω αεροτομή. Από ορισμένες γωνίες, μοιάζει πανομοιότυπο με το αυτοκίνητο που κέρδισε τον θρυλικό αγώνα αντοχής πριν από 30 χρόνια.

Σύμφωνα με την GMA, το S1 LM φέρει μια νέα, πιο άκαμπτη ανάρτηση και φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 4,3 λίτρων κινητήρα που παράγει περισσότερους από 700 ίππους. Ο αρκετά μεγάλος διαχύτης, σε συνδυασμό με την αεροτομή υπόσχονται μεγάλη παραγώμενη κάθετη δύναμη.
Η GMA σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο πέντε αντίτυπα του S1 LM, με το δημοπρατηθέν αυτοκίνητο να αναμένεται να πουληθεί σε τιμή άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
