Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, δήλωσε πως όταν ολοκληρωθεί το τρέχον συμβόλαιό του με την Red Bull το 2028, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την Formula 1, αφού όπως είπε, όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα απολαμβάνει να οδηγεί τη νέα γενιά των μονοθεσίων που θα κάνουν εμφάνισή τους του χρόνου.
Το 2026 θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί που θα φέρουν νέες μονάδες ισχύος, με τον ηλεκτροκινητήρα να παρέχει το 50% της δύναμης και τον V6 το άλλο 50%, ενώ τα μονοθέσια δεν θα βασίζονται στο ground effect και θα έχουν μειωμένη κάθετη δύναμη, έχοντας παράλληλα και κινητές αεροτομές για την αύξηση της ταχύτητάς τους στις ευθείες.

Οι οδηγοί της F1 δεν έχουν να πουν καλά λόγια μέχρι στιγμής για τα μονοθέσια του 2026 μετά από δοκιμές που έκαναν στους προσομοιωτές των ομάδων τους, με τον Verstappen να λέει:
Το συμβόλαιό μου ισχύει μέχρι το 2028, αλλά θα εξαρτηθεί από τους νέους κανόνες του 2026 και από το αν είναι ευχάριστοι και διασκεδαστικοί. Αν δεν είναι διασκεδαστικοί, τότε δεν βλέπω τον εαυτό μου να περιμένει την επόμενη γενιά κανονισμών.
Δεν έχω στο μυαλό μου να κερδίσω επτά παγκόσμια πρωταθλήματα. Ξέρω ότι απομένουν ακόμη τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου, οπότε θα μπορούσε να είναι εφικτό, αλλά δεν είναι κάτι που χρειάζεται να κάνω πριν φύγω από το άθλημα. Μπορώ να φύγω εύκολα από το άθλημα αύριο.
Ο 28χρονος Ολλανδός έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να στραφεί στους αγώνες αντοχής μετά την καριέρα του στην F1, ελπίζοντας να συμμετάσχει στον αγώνα 24 ωρών του Le Mans με τη δική του ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με GT3 αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη.
Νωρίτερα φέτος, έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες αντοχής στο Nurburgring Nordschleife, με σκοπό να αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα. Είναι επίσης πρόθυμος να παίξει ρόλο στο να φέρει τους προσομοιωτές αγώνων στον πραγματικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ενώ διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές του για το 2028 και μετά, αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει άδεια και στη συνέχεια να επιστρέψει στη F1 αργότερα.
Έχω πολλά άλλα πάθη, άλλες κατηγορίες αγώνων, θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και να ζω σύμφωνα με το δικό μου πρόγραμμα. Και στο μυαλό μου, ξέρω ότι αν κλείσω το κεφάλαιο Formula 1, έχει κλείσει. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να σταματάει και να επιστρέφει. Μόλις σταματήσω, πραγματικά σταματάω.
