Ο Kimi τράκαρε επειδή έπαιζε με τους διακόπτες στο τιμόνι

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRALIA F1/2014

Η πρώτη απώλεια από οδηγικό λάθος έγινε σήμερα τα ξημερώματα ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός έχασε την πρόσφυση στο πίσω μέρος της F14 T, καταλήγοντας στον τοίχο ανάμεσα στις στροφές 3 και 4. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες στο Albert Park, όμως αυτή δεν ήταν η αιτία για το ατύχημα, όπως δεν ήταν και η μεγαλύτερη ροπή των νέων power unit. Αντίθετα, ο Raikkonen παραδέχθηκε πως έχασε την αυτοσυγκέντρωση του παίζοντας με τους διακόπτες στο τιμόνι.

Απλά έπαιζα με τους διακόπτες ή κάτι άλλο, είχα λίγο σπινάρισμα και ακούμπησα τον τοίχο. Ήταν ένα λάθος. Είχα λίγο σπινάρισμα στους πίσω τροχούς. Σε εκείνο το σημείο δεν πίεζα, απλά σπίναρα και δεν μπόρεσα να το ελέγξω.

Ο πιλότος της Ferrari βρισκόταν στην ένατη θέση πριν το ατύχημα και δηλώνει πως το Q3 δεν ήταν εφικτό, αφού πλέον δεν πίεζε άλλο το μονοθέσιο του. Στον αποκλεισμό έπαιξε ρόλο και η στρατηγική της ομάδας, με το Raikkonen να βρίσκεται κολλημένος πίσω από πιο αργούς συνδυασμούς κατά τη διάρκεια των γρήγορων γύρων του, γράφοντας το 1:44.494 του Q2 πίσω από τον Sergio Perez που θα εκκινήσει δέκατος έκτος.

(Το ατύχημα). Δεν άλλαξε το γεγονός πως δεν θα προκρινόμασταν (στο Q3) ούτως ή άλλως. Νομίζω είχαμε κάποια ταχύτητα, αλλά έπαιξε ρόλο και το κυκλοφοριακό. Δεν είχα άλλο χρόνο για έξτρα γύρο (όταν σπίναρα), οπότε θα έμπαινα στα pit.

Το στήσιμο του μονοθέσιου έχει δυσκολέψει το Raikkonen, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στο συγκεκριμένο τομέα ήδη από τις χειμερινές δοκιμές. Στη Scuderia αναμένονται αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες, με σκοπό να βοηθήσουν το Φινλανδό και ο ίδιος δεν προσμένει σε μεγάλες αλλαγές για τον αυριανό αγώνα.

Σε γενικές γραμμές έχουμε δυσκολίες με το set-up. Κάτι που γνωρίζαμε από τις δοκιμές. Περιμένουμε κάποια καινούρια πράγματα που θέλουμε να δοκιμάσουμε, αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα γίνει μέσα σε μια νύχτα.

Φαίνεται να είναι περίεργα τα πράγματα εδώ. Για κάποιο λόγο, όποτε ερχόμαστε ο καιρός δεν είναι καλός. Μπορεί να είναι όπως σήμερα ή να έχει λιακάδα όπως χθες. Έτσι είναι (η κατάσταση) και αύριο είναι μια νέα μέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=inFAfyK-K3U

[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα