Επίσημο: Kia EV3 με 600 χλμ. αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Η Kia αποκάλυψε το EV3, το οποίο -σύμφωνα με την εταιρία- διαθέτει τολμηρή σχεδίαση, καινοτόμα τεχνολογία και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, που θέτουν νέα πρότυπα στην κατηγορία των συμπαγών αμιγώς ηλεκτρικών SUV.

Διαστάσεις/πλατφόρμα

Μιλώντας για διαστάσεις, το EV3 έχει μήκος 4.300 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ., ύψος 1.560 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ., καθώς βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς.

O χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 460 λίτρων, που φτάνει έως τα 1.250 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, με την Kia να αναφέρει ότι το EV3 προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του, ενώ ο εμπρός είναι 25 λίτρων.

Μπαταρία/Αυτονομία

Το μοντέλο τοποθετείται κάτω από τα EV6 και EV9 και διαθέτει τη δική του ταυτότητα. Η Kia θα προσφέρει το μοντέλο σε δύο εκδόσεις, με το EV3 Standard να προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

H Kia ανακοινώνει ότι το EV3 Long Range έχει εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χλμ. (WLTP), μη ανακοινώνοντας την αντίστοιχη για την έκδοση με τη μικρή μπαταρία. Η φόρτιση της μπαταρίας, με χρήση DC ταχυφορτιστή από 10-80% γίνεται σε περίπου 31 λεπτά, καθώς η μικρή φορτίζει με ρυθμό έως 102 kW και η μεγάλη έως 128 kW.

Ηλεκτροκινητήρας

Ανεξαρτήτου έκδοσης, το EV3 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, απόδοσης 150 kW (204 ίππους) και 283 Nm ροπής. Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του EV3 είναι 170 χλμ./ώρα.

Σχεδίαση

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United της Kia, ήταν κεντρική στη διαμόρφωση της δυναμικής σχεδίασης του EV3, με το μοντέλο να έχει “παιχνιδιάρικο” σχεδιασμό με προσεγμένη λειτουργικότητα. Στο μπροστινό μέρος, οι κάθετοι προβολείς είναι τοποθετημένοι στα άκρα της καθαρής επιφάνειας του προσώπου, που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ευρείας στάσης.

Διαθέτει μια νέα ερμηνεία του Tiger Face σχεδιασμού της Kia και ενσωματώνει την τελευταία φιλοσοφία φωτισμού με την υπογραφή Star Map της μάρκας. Τοποθετημένα κάθετα, τα φώτα ημέρας (DRL) τονίζουν περαιτέρω τη σχεδίαση της μάσκας.

Στο προφίλ, το EV3 προβάλλει μια αύρα δυναμισμού και ευελιξίας. Η μακριά, κεκλιμένη, κομψή γραμμή οροφής καταλήγει στην μια πίσω πόρτα σε στυλ hatchback. Η δυναμική σιλουέτα και η ογκώδης καμπίνα προσφέρουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ οι μοναδικοί αλληλοσυνδεόμενοι όγκοι και τα γραφικά τονίζουν περαιτέρω τον καινοτόμο χαρακτήρα του.

Η πίσω όψη ολοκληρώνει τη γλώσσα της υψηλής τεχνολογίας του EV3. Η παχιά μαύρη γραμμή επένδυσης τονίζει τη σύνδεση μεταξύ της σχεδίασης της κολόνας C και της γραμμής οροφής.

Η Kia προσφέρει το EV3 και στην έκδοση GT-line, που εκφράζει μια ακόμα πιο περιπετειώδη εμφάνιση. Υπάρχουν νέοι, πιο σπορ προφυλακτήρες, με τα κάθετα και οριζόντια γραφικά να εκφράζουν μια πιο τολμηρή εικόνα σε αντίθεση με τις μεγάλες μαύρες περιοχές του αυτοκινήτου.

Η αισθητική ενισχύεται περαιτέρω από την επιλογή των τολμηρών χρωμάτων, με το EV3 να προσφέρεται σε εννέα χρώματα αμαξώματος, δύο από τα οποία να έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το νέο μοντέλο: τα Aventurine Green και Terracotta.

Εσωτερικό

Η σχεδίαση του EV3 προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα που φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα. Η Kia έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά λειτουργική και αποτελεσματική καμπίνα που αποπνέει μια ελκυστική ατμόσφαιρα που μοιάζει με χώρο διαβίωσης, σχεδιασμένη για να την απολαμβάνουν οι επιβάτες σε κάθε ταξίδι και όταν το όχημα φορτίζει.

Μια κομψή κεντρική κονσόλα ενσωματώνει συρόμενο τραπεζάκι και αποθηκευτικό χώρο. Η κάτω περιοχή μπορεί να αποθηκεύσει μπουκάλια, σνακ, ακόμη και μικρά σακίδια, ενώ προσωπικά ηλεκτρονικά αντικείμενα -όπως φορητοί υπολογιστές και tablet- μπορούν να τοποθετηθούν στο τραπέζι όταν το όχημα είναι σταματημένο.

Στο ταμπλό υπάρχει μια ευρεία οθόνης σχεδόν 30 ιντσών, που συμπεριλαμβάνει μια οθόνη 12,3 ιντσών, ένα πάνελ για το σύστημα κλιματισμού 5 ιντσών και μιας άλλης οθόνης για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 12,3 ιντσών, ενώ σε αυτές προστίθενται και το head-up display 12 ιντσών. Η οθόνη εκτείνεται επίσης στο κέντρο του ταμπλό, δίνοντας στον επιβάτη του μπροστινού καθίσματος πρόσβαση σε λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Όπως με κάθε νέο Kia, το EV3 ενσωματώνει διάφορα βιώσιμα αντικείμενα, με ανακυκλωμένο ύφασμα να εφαρμόζεται στο ταμπλό και στις επενδύσεις των θυρών. Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), το οποίο είναι ένα από τα πιο εύκολα ανακυκλώσιμα πλαστικά στον κόσμο, εμφανίζεται σε πολλούς τομείς του εσωτερικού, όπως τα καθίσματα, την οροφή, τα υποβραχιόνια των θυρών, τα πατάκια και το πάτωμα του χώρου των αποσκευών.

Τεχνολογίες

Το EV3 είναι το πρώτο μοντέλο της Kia που διαθέτει τη νέα τεχνολογία πέδησης i-Pedal 3.0, η οποία σου επιτρέπει να προσαρμόζεις το επίπεδο πέδησης με ανάκτηση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, επιτρέποντας την οδήγηση με ένα πεντάλ. Αυτό μεγιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση και μειώνει αισθητά την κόπωση σε μεγάλες διαδρομές, επιτρέποντας στο όχημα να ταξιδέψει περαιτέρω με μία μόνο φόρτιση.

Το EV3 είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία των συμπαγών ηλεκτρικών SUV που διαθέτει φόρτιση Vehicle-to-Load (V2L), ενώ το Digital Key 2.0 της Kia σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις και να εκκινείς το EV3 χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone ή το smartwatch σου.

Λανσάρισμα

Το EV3 θα κυκλοφορήσει πρώτα στη Νότια Κορέα τον Ιούλιο του 2024, ακολουθούμενο από την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια Koenigsegg Jesko έγινε στάχτη στην Αττική οδό

Μια Koenigsegg Jesko πήρε φωτιά στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λίγο πριν την έξοδο της λεωφόρου Κηφισίας κοντά στο Μαρούσι, με το...

Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν το πακέτο αποζημίωσης του Elon Musk ύψους 48-50 δισ. δολαρίων

Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν το πακέτο αμοιβών ύψους 48-50 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Elon Musk, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Η έγκριση των μετόχων...