Οι οδηγοί της Haas, Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg, έχουν αποκλειστεί από τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων για το Grand Prix του Μονακό, αφού οι αγωνοδίκες ανακάλυψαν μια παρατυπία με το άνοιγμα του συστήματος μείωσης οπισθέλκουσας (DRS) στις πίσω αεροτομές των VF-24 τους.

Οι Hulkenberg και Magnussen επρόκειτο να ξεκινήσουν από τη 12η και 15η θέση του grid, αντίστοιχα, για τον αγώνα του Μόντε Κάρλο.
Ωστόσο, στον απόηχο των κατατακτηρίων του Σαββάτου, ο τεχνικός εκπρόσωπος της FIA, Jo Bauer, ανέφερε:
Οι ρυθμιζόμενες θέσεις των ανώτατων στοιχείων του πίσω φτερού ελέγχθηκαν στους αριθμούς αυτοκινήτων 20 [Magnussen] και 27 [Hulkenberg]. Η [αριστερή πλευρά] και η [δεξιά πλευρά] εξώτατη περιοχή των ρυθμιζόμενων στοιχείων ξεπερνούσαν το μέγιστο επιτρεπόμενο των 85 χλστ. και στα δύο μονοθέσια.
Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με το άρθρο 3.10.10 η) των τεχνικών κανονισμών, παραπέμπω αυτό το θέμα στους αγωνοδίκες για εξέταση.

Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν δεόντως ότι το στοιχείο της πίσω πτέρυγας και στα δύο αυτοκίνητα δεν ήταν συμβατό, και έτσι οι δύο οδηγοί της αμερικάνικης ομάδας θα εκκινήσουν από τις δύο τελευταίες θέσεις του grid, με την Haas να αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανένα πλεονέκτημα απόδοσης.
