CEO Stellantis: Οι δασμοί στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι παγίδα

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis αναμένει μεγάλη μάχη με τους Κινέζους αντιπάλους στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και σημαντικές συνέπειες, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlos Tavares.

Ο Tavares υπογράμμισε ότι οι δασμοί στα κινεζικά οχήματα που εισάγονται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι “μια μεγάλη παγίδα για τις χώρες που θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο” και δεν θα επιτρέψει στις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφύγουν την αναδιάρθρωση για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση από τους Κινέζους κατασκευαστές με χαμηλότερο κόστος.

Όπως δήλωσε, οι δασμοί θα ενισχύσουν τον πληθωρισμό στις περιοχές όπου επιβάλλονται, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις πωλήσεις και την παραγωγή.

Δεν μιλάμε για μια δαρβινική περίοδο, βρισκόμαστε σε αυτήν,

δήλωσε ο Tavares, προσθέτοντας ότι η μάχη των τιμών με τους Ασιάτες ανταγωνιστές θα είναι “πολύ σκληρή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την απόφασή της σχετικά με τους πιθανούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων στις 5 Ιουνίου ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα επιβάλουν δασμούς 100% από την 1η Αυγούστου για να εμποδίσουν την εισαγωγή κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων. Η Κίνα έχει απειλήσει με αντίποινα.

Όταν αγωνίζεσαι ενάντια στον ανταγωνισμό για να απορροφήσεις το 30% του πλεονεκτήματος ανταγωνιστικότητας κόστους υπέρ των Κινέζων, υπάρχουν κοινωνικές συνέπειες. Αλλά οι κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή,

τόνισε ο CEO της Stellantis.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο για την πώληση 1,5 εκατ. οχημάτων στην Ευρώπη, που ισοδυναμεί με μερίδιο αγοράς 10% και παραγωγή έως και 10 εργοστασίων συναρμολόγησης, δήλωσε ο Tavares.

Κατά τον Tavares εάν αυξηθεί το κινεζικό μερίδιο, θα δημιουργηθεί υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα, «εκτός αν καταπολεμήσουμε αυτόν τον ανταγωνισμό».
Η Stellantis, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, βρίσκεται σε «πολύ ικανοποιητικές συζητήσεις» με τα εργατικά συνδικάτα στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της:

Τις περισσότερες φορές συμφωνούν μαζί μας όσον αφορά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο,

τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια Koenigsegg Jesko έγινε στάχτη στην Αττική οδό

Μια Koenigsegg Jesko πήρε φωτιά στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λίγο πριν την έξοδο της λεωφόρου Κηφισίας κοντά στο Μαρούσι, με το...

H Ferrari αφαιρεί στο σύστημα πλοήγησης από τα μοντέλα της

Ήταν 2017 και στην παρουσίαση του Eclipse Cross, όταν η Mitsubishi έγινε από τις πρώτες εταιρίες που πραγματοποίησε μια πολύ θαρραλέα κίνηση, ήτοι την...