Εντυπωσιασμένος ο Alonso από το Ricciardo

Σχετικά άρθρα

GP GERMANIA F1/2014

Ένας πιλότος Formula 1 δεν κρίνεται μόνο από τα αποτελέσματα και τις μάχες που κερδίζει, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο παλεύει. Στο Γερμανικό Gran Prix ο Fernando Alonso πάλεψε ξανά με το Sebastian Vettel, όμως εκείνος που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο teammate του πρωταθλητή, Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός πάλεψε πολύ, ήταν καθαρός στις κινήσεις του και σίγουρα κέρδισε τους φίλους του σπορ με την εμφάνισή του.

Ο Daniel αποτελεί έκπληξη από την Αυστραλία. Νομίζω ότι τα πηγαίνει απίστευτα. Αν δεν κάνω λάθος, κερδίζει 7-3 στους πρώτους δέκα αγώνες τον Sebastian και αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν περίμενε κανείς από εμάς.

Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, οδηγεί φανταστικά και στον αγώνα πάλεψε πολύ έξυπνα. Όταν τον περνούσα, πάντα μου έπαιρνε το slipstream και στη συνέχεια φρέναρε πολύ αργά, έκανε την επίθεσή του πολύ αργά και ποτέ δεν έχασε τη στροφή. Ήταν πολύ, πολύ έξυπνος. Σεβάστηκε τους κανόνες κλπ, γι ‘αυτό ήταν μια μεγάλη μάχη.

Η Ferrari σκόπευε εξαρχής να ακολουθήσει στρατηγική δυο pit-stop, κάτι που τελικά άλλαξε στη διάρκεια του αγώνα, αφού τα ελαστικά της Pirelli δεν μπορούσαν να πιεστούν για τόσους πολλούς γύρους. Ο Alonso έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια, τονίζοντας πως ο χθεσινός, είναι για φέτος ο καλύτερός του αγώνας, πάνω κι από εκείνον στην Αυστρία.

Είχαμε το πλεονέκτημα στην εκκίνηση, όπου περάσαμε τα δύο αυτοκίνητα που είχαν το περιστατικό εκεί, και μετά λίγο-πολύ είχαμε το ρυθμό για να ανοίξουμε διαφορά με τις Force India και να ακολουθήσουμε τους τρεις πρώτους. Αρχικά, είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε δύο στάσεις, αλλά στη μέση του αγώνα ρωτούσα πώς ήταν τα ελαστικά για όλους τους άλλους, γιατί ένιωθα ότι θα δυσκολευόμασταν να πάμε για δύο.

Έτσι, στραφήκαμε στα τρία pit-stop και ίσως να εκπλήξαμε λίγο τη Red Bull εκείνη τη στιγμή. Τους περάσαμε στα pits και στη συνέχεια δεν είχαμε το ρυθμό για να παλέψουμε με το Sebastian, αλλά τον είχαμε για να παλέψουμε με το Daniel.

Νομίζω πως η πέμπτη θέση ήταν το μέγιστο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πολύ χαρούμενος. Πιθανώς η Αυστρία να ήταν ο καλύτερός μου αγώνας, μέχρι στιγμής στη σεζόν, και τώρα ίσως είναι αυτός, γιατί ήταν αρκετά περίπλοκο να διαχειριστείς την εκκίνηση, το καύσιμο, τα ελαστικά, την αλλαγή της στρατηγικής, τις μάχες Έτσι, ήταν ένας πολύ σύνθετος αγώνας για να κατανοήσεις και να εκτελέσεις και είμαι πολύ χαρούμενος.

[Photo Copyrights: Ferrari/Studio Colombo]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα