Αυτή είναι η χάραξη της πίστας στο Αζερμπαϊτζάν

Σχετικά άρθρα

Azerbaijan F1 Circuit

Η… εμμονή τού Bernie Ecclestone με τις πίστες μέσα στις μεγάλες πόλεις είναι γνωστή, και ο 83χρονος έφερε ακόμα μία στο πρόγραμμα της Formula 1. Αυτή δεν είναι άλλη από το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θα υποδεχθεί τα μονοθέσια στο 2016, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ακόμα τη χάραξη της διαδρομής.

Αφότου έχουν περάσει 2.5 μήνες από την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνία, παρουσιάστηκε και η χάραξη, την οποία μπορείς να δεις στην παραπάνω εικόνα και σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, με το μήκος να είναι στα 6.006 μέτρα. Αυτό δεν απασχολεί και πολύ τον Ecclestone, ο οποίος δήλωσε:

Το Αζερμπαϊτζάν είναι η τελευταία προσθήκη στο πρωτάθλημα της Formula 1 και είμαι ικανοποιημένος που βλέπω ότι έχουν σχεδιάσει ένα καινοτόμο νέο circuit που σίγουρα θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιας κλάσης event όταν θα τρέξουμε εκεί το 2016.

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού τού κράτους, Azad Rahimov, είπε:

Είναι ένα πολύ συναρπαστικό ορόσημο για όλους όσοι εμπλέκονται στο Baku European Grand Prix και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ecclestone για τον χρόνο που αφιέρωσε από το πολυάσχολο πρόγραμμά του για να έρθει και να μας βοηθήσει στο ν’ αποκαλύψουμε τη νεότερη πίστα τής Formula 1, για να ενταχθούμε στο πιο συναρπαστικό άθλημα τού κόσμου.

Έχουμε εργαστεί πολύ στενά στη διάταξη με τον Hermann Tilke και την ομάδα του από το 2013. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική πίστα, που θα βοηθήσει το Grand Prix στο Μπακού να καθιερωθεί ως μία από τις πιο συναρπαστικές στο πρόγραμμα, αλλά και ως μία από τις πιο συναρπαστικές για τους οπαδούς και τις ομάδες. Το πιο σημαντικό, θέλαμε μία πίστα που θ’ αναδείξει τα καλύτερα από το Μπακού, την πρωτεύουσά μας, και είμαι ενθουσιασμένος που το έχουμε πετύχει αυτό.

Τώρα, η επόμενη φάση της σκληρής δουλειά ξεκίνησε και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα δούμε την πίστα να εξελίσσεται μέσα στους επόμενους μήνες. Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις, αλλά, με την υποστήριξη του κυρίου Ecclestone, της Tilke Engineering και όλων των εμπλεκομένων που βοήθησαν στη δημιουργία τού νεότερου Grand Prix στη Formula 1, ξέρουμε ότι θα παραδώσουμε ένα φαντασμαγορικό event το 2016 που θα προσθέσει το Αζερμπαϊτζάν στις καλόφημες χώρες τής Ευρώπης, κάτι που είναι το ιδανικό μέρος για τα αθλήματα με το καλύτερο προφίλ στον κόσμο, αλλά και τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Την πίστα, φυσικά, έχει σχεδιάσει Hermann Tilke, τον οποίο δεν αποχωρίζεται ο Ecclestone. Ο Γερμανός Αρχιτέκτονας λέει για το γεγονός:

Είμαι απολύτως ενθουσιασμένος για το Baku European Grand Prix και για το ότι μπορούμε ν’ αποκαλύψουμε το σχεδιασμό τής διαδρομής. Έχουμε δημιουργήσει μια προκλητική πίστα, από πλευράς μηχανικής και σχεδιασμού, ευδοκιμεί στην πολύ ελκυστική ατμόσφαιρα του Μπακού, και συνδυάζει την ιστορία με το στυλ τού 21ου αιώνα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, ο όμορφος παραθαλάσσιος πεζόδρομος και το εντυπωσιακό κτήριο της κυβέρνησης, όλα συνδυάζονται για να προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για μια νέα κι εντυπωσιακή πίστα.

Προφανώς, οι διαδρομές μέσα στην πόλη έχουν μια σειρά από προκλήσεις, όσον αφορά τον σχεδιασμό, αλλά ήμασταν σε θέση να ενσωματώσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά που θα παρέχουν στις ομάδες και στους οπαδούς έναν συναρπαστικό αγώνα. Για παράδειγμα, θα υπάρξει ένα στενό ανηφορικό κομμάτι στο παλιό τείχος τής πόλης που θ’ ανταμείψει την απόλυτη ακρίβεια και το θάρρος, και θα έχουμε ένα κομμάτι επιτάχυνσης για σχεδόν 2.2 χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλίας, που θα δείτε τα μονοθέσια να κινούνται με τέρμα γκάζι και σε πολύ υψηλές ταχύτητες, κάτι που θα δημιουργήσει ένα απίστευτο θέαμα, τόσο για τους οπαδούς στην πίστα, όσο και για τους τηλεθεατές.

Τέλος, ο Anar Alakbarov, Εκτελεστικός Διευθυντής τού Heydar Aliyev Foundation, και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει:

Η Formula 1, το ταχύτερο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, είναι ήδη πολύ δημοφιλής στο Αζερμπαϊτζάν ως ένα άθλημα για τους θεατές. Μας τιμά βαθιά το γεγονός πως η οικογένεια της Formula 1 μάς καλωσορίζει και μας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε το Baku European Grand Prix το 2016.

Είμαστε, επίσης, σίγουροι πως η φιλοξενία αυτή τού Grand Prix θα δράσει ως καταλύτης για το άθλημα της Formula 1 στη χώρα μας και περιμένω τους νέους απ’ όλη την πόλη να εντυπωσιαστούν από το εκπληκτικό event που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τους.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To Airbnb προσφέρει το Μουσείο της Ferrari για μια διανυκτέρευση για τον αγώνα της F1 στην Imola

H Airbnb ανανέωσε τις εμπειρίες που προσφέρει, προσθέτοντας τη νέα κατηγορία "Icons" που είναι εμπνευσμένη από την ποπ κουλτούρα. Η κατηγορία σε προ(σ)καλεί να βιώσεις...