Ο Mark Webber τα βάζει με τη σημερινή Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Great Britain - Previews

Ο Αυστραλός πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα WEC για λογαριασμό της Porsche και με έναν αγώνα να απομένει για τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος Formula 1, ζητήθηκε η άποψή του για το ποιος εκ των οδηγών της Mercedes αξίζει περισσότερο το πρωτάθλημα. Όμως, ο Webber δεν μπόρεσε να σταματήσει τις δηλώσεις του εκεί, κατακρίνοντας την εικόνα της Formula 1 σε πολλά επίπεδα.

Πρέπει να πω, πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη Formula 1 αυτή τη στιγμή (από το ποιος θα πάρει τον τίτλο). Μιλώ για την κατάσταση, την ευημερία ολόκληρου του αθλήματος.

Κοιτάξτε τον Kimi. Αυτοί δεν είναι αγώνες. Αν μπορούσαν να οδηγούν τα αυτοκίνητα σκληρά και στο όριο, εκείνος θα ήταν εκεί. Θα έκανε τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο. Είναι εντελώς απογοητευμένος.

Επίσης, βρήκα τα όσα είπε ο Bernie Ecclestone για το ότι δεν χρειάζεται νεανικό κοινό, πάρα πολύ ενδιαφέροντα.

Με τον Αυστραλό να μην σταματάει στα νέα, πιο αργά, μονοθέσια, αλλά να επεκτείνεται και στο πολυσυζητημένο θέμα της εισόδου του Max Verstappen στη F1, κάτι που συνδέει ξανά με τα μονοθέσια.

Webber at the 2002 Australian GP

Δεν είμαι σίγουρος αν οι άνθρωποι θέλουν να πληρώσουν 400 ευρώ για ένα εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν έναν 17χρονο. Είχαμε κι άλλες περιπτώσεις, όπως ο Fernando ή ο Kimi, αλλά αυτές ήταν πολύ ειδικές περιπτώσεις και τα αυτοκίνητα τότε ήταν πολύ πιο δύσκολα στην οδήγηση, ειδικά σωματικά. Ακόμη, η πιθανότητα αποτυχίας ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Τώρα είναι σχεδόν ενοχλητικό όταν ένα μονοθέσιο της F1 βγαίνει από τα pits. Είναι σαν ένα ελαφρώς ισχυρότερο GP2, δεν είναι η φόρμουλα που είχαμε συνηθίσει.

Ο Webber αποκαλύπτει πως έχει μήνες να παρακολουθήσει ολόκληρο έναν αγώνα Formula 1 και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε που είδα ολόκληρο έναν αγώνα στην τηλεόραση. Μετά την Βραζιλία ήμουν στο αυτοκίνητο ακούγοντας ραδιόφωνο και το 85 τοις εκατό από όσα έλεγαν ήταν για τα ελαστικά. Αυτό είναι απογοητευτικό όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους οπαδούς.

Το DRS είναι εξευτελιστικό. Είναι τόσο διαφορετικό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και πιστεύω πως η εξέλιξη των τριών ή τεσσάρων τελευταίων ετών, δεν ευνόησε πουθενά τους οπαδούς.

Τέσσερα pitstops, τι είναι αυτό; Και αυτοί οι pay-drivers, θα έπρεπε να έχουμε τους απολύτως καλύτερους οδηγούς στην F1, αλλά κάποια παιδιά που δεν ανήκουν εκεί, δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τα €400.000 που χρειάζονται για μία μόνο ημέρα δοκιμών…

webber

Κι όλα αυτά έρχονται από έναν πιλότο που αποχώρησε από το σπορ μόλις πέρυσι και όχι πριν από 10 ή 20 χρόνια. Έναν από τους λίγους που δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό, όταν του ζητούσαν την άποψή του. Έτσι, μίλησε και για την μετακίνηση του πρώην teammate του, Sebastian Vettel.

Πάντα περίμενα να πάει κάποια στιγμή στην ομάδα όπου όλοι τον περιμένουμε να πάει τώρα. Η επόμενη ομάδα του θα είναι και η τελευταία του στην F1 και ίσως η απόφαση αυτή να είναι πραγματικά σωστή. Όταν ο Lewis άφησε τη McLaren, όλοι έλεγαν ότι ήταν τρελός. Κοιτάξτε τον τώρα.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του και την άποψη του Webber για τα όσα είδαμε, μόλις την διάβασες. Εσύ, συμφωνείς ή διαφωνείς με τα όσα μας λέει ο Αυστραλός;

[Photo Copyrights: Getty Images]

ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα