Renault: Η Red Bull επηρέασε αρνητικά την εξέλιξη του κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing

Αν κι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, η Renault δεν έχει συνέλθει ακόμα από το περσινό φιάσκο με τον turbo V6 κινητήρα της. Τα πράγματα φέτος έχουν γίνει καλύτερα όσον αφορά την αξιοπιστία, κυρίως στο δεύτερο μισό, όμως οι Γάλλοι εξακολουθούν να απέχουν πολύ από τις Mercedes και Ferrari, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νέα έκδοση του Energy F1-2015 που φόρεσε μόνο Daniel Ricciardo στη Βραζιλία, αλλά δεν υπήρξε πραγματική βελτίωση.

Η σεζόν προφανώς και είναι αποτυχημένη για τη Renault, ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Cyril Abiteboul, θεωρεί ότι ευθύνη σε αυτό δεν έχουν μόνο οι μηχανικοί του, αλλά και η Red Bull, διότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές σχεδόν διαλύθηκαν μέσα στη φετινή σεζόν.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η πρόσφατη ιστορία και η αβεβαιότητα με τη Red Bull έχει χαλαρώσει την τεχνική συνεργασία που υπήρχε μεταξύ των αντίστοιχων μας ομάδων. Ο διάλογός μας έχει σχεδόν σταματήσει. Ήταν μόνο για την επόμενη σεζόν, αλλά ίσως έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί για φέτος. Αυτό σημαίνει ότι δε μεγιστοποιήσαμε την απόδοση των βελτιώσεων του κινητήρα, επειδή, όταν αλλάζεις ένα στοιχείο του κινητήρα, θα πρέπει να σκέφτεσαι πώς αυτό θα επηρεάσει και τα άλλα στοιχεία.

Νομίζω ότι θα έρθουν περισσότερα από τα στοιχεία που έχουμε δει, και δεν κάνουμε χρήση όλου του υλικού που είναι διαθέσιμο τώρα. Έτσι, υπάρχει μια μικρή απογοήτευση, αλλά θα έρθουν περισσότερα.

Cyril Abiteboul Red Bull

Η γαλλική εταιρεία θα πρέπει να εξετάσει όλα τα στοιχεία που αποκόμισε από το τελευταίο Grand Prix, προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της. Το Abu Dhabi θα είναι ένα αρκετά κρίσιμο Grand Prix, καθώς ενδέχεται να γίνουν αλλαγές που θα πάνε πίσω τον κινητήρα, αλλά ο Abiteboul πιστεύει ότι το μάθημά τους θα είναι πολύ χρήσιμο για το 2016.

Θα πρέπει να εξετάσουμε τις επιπτώσεις του 3ημέρου στη Βραζιλία, όπου είχαμε τον νέο κινητήρα μόνο σε ένα αυτοκίνητο. Πρέπει να δούμε πού είμαστε για το Abu Dhabi, δηλαδή να θα συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο, να πιέζουμε περισσότερο ή, αν χρειαστεί, να πάμε ένα βήμα πίσω, κάτι που δεν είναι ικανοποιητικό σε αυτή τη φάση. Αλλά, βοηθάει πολύ στο να μάθεις για την επόμενη σεζόν.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To Airbnb προσφέρει το Μουσείο της Ferrari για μια διανυκτέρευση για τον αγώνα της F1 στην Imola

H Airbnb ανανέωσε τις εμπειρίες που προσφέρει, προσθέτοντας τη νέα κατηγορία "Icons" που είναι εμπνευσμένη από την ποπ κουλτούρα. Η κατηγορία σε προ(σ)καλεί να βιώσεις...