Αυτόνομα χωρίς οδηγό στη Καλιφόρνια

Σχετικά άρθρα

nvidia-autonomous

Η Καλιφόρνια των Η.Π.Α είναι πρωτοπόρος σε ότι αφορά τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων και πλέον οι αρχές της, υπέγραψαν ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων χωρίς μέσα τους να βρίσκεται άνθρωπος. Αυτό δίνει την δυνατότητα στις εταιρίες να βγάλουν σε συγκεκριμένες περιοχές και σε δημόσιους δρόμους της πολιτείας, πλήρως αυτόνομα μοντέλα χωρίς οδηγούς, τα οποία δεν θα διαθέτουν τιμόνι και πεντάλς, και θα μπορούν να κινούνται με ταχύτητες έως και 55 χλμ/ώρα.

Αυτό δείχνει την εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτόνομων μοντέλων, με την Nvidia να μας δείχνει το δικό της αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Χρησιμοποιεί τον υπερυπολογιστή της Drive PX 2 και διαφέρει από τα συστήματα των άλλων εταιριών, που χαρτογραφούν την περιοχή που θα κινείται το αυτόνομο όχημα. Βλέπεις, η Nvidia έχει ετοιμάσει ένα σύστημα το οποίο παρατηρεί και μαθαίνει από τους ανθρώπους οδηγούς, ενώ είναι σε θέση να κινηθεί σε δρόμους χωρίς διαγράμμιση, να αποφύγει εμπόδια, να κινηθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια βροχής, όπως και σε δρόμους χωρίς επαρκή φωτισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...