To i20 στο Παρίσι

Σχετικά άρθρα

Στο διεθνές σαλόνι του Παρισιού θα παρουσιάσει η Hyundai έξι νέα μοντέλα, ανάμεσα σε αυτά και ο αντικαταστάτης του Getz, i20. Παράλληλα με το i20 το κοινό της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει μια πρωτότυπη οικολογική έκδοση του μοντέλου αυτού με το όνομα i20 i-blue….

Το νέο πεντάθυρο μοντέλο της Hyundai βασίζεται σε εντελώς νέο πάτωμα, διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Getz το οποίο και αντικαθιστά, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες.

Σχεδιαστικά στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η χρωμιομένη μάσκα, χαρακτηριστική των τελευταίων μοντέλων της εταιρείας και τα νέα φωτιστικά σώματα.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα μηχανικά σύνολα που θα διατίθεται το μοντέλο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους κινητήρες που θα εφοδιάζεται το i20 θα είναι ο 16βάλβιδος κινητήρας 1,2 λίτρων της εταιρείας με απόδοση 78 ίππους.

Το i20 σχεδιάστηκε στο κέντρο σχεδίασης της Hyundai στο Russelsheim της Γερμανίας και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος του χρόνου.

Παράλληλα με το i20 θα παρουσιαστεί και το πρωτότυπο i20 i-blue το οποίο εμφανίζει μείωση στις εκπομπές ρύπων (99 γρ. CO2 ανά χλμ) καθώς και στην κατανάλωση καυσίμου (4 λίτρα ανά 100 χλμ) χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις του.

Με καλυμμένο όλο το κάτω μέρος το εν λόγω μοντέλο έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά, αεροδυναμικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Το i20 εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση 90 ίππους και ροπή 220Nm και συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος η Hyundai μαζί με τα προαναφερόμενα μοντέλα θα παρουσιάσει αλλά τέσσερα μοντέλα: ix55, υβριδικό Santa Fe, Genesis και Genesis Coupe.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...