Σας είχαμε μιλήσει πριν αρκετό καιρό για τα σχέδια της MINI για τη δημιουργία ενός crossover οχήματος. Πλέον, έπειτα από την παρουσίαση των Clubman και Convertible, η MINI αποφάσισε να δώσει στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες λεπτομέρειες και φωτογραφίες του νέου της μοντέλου.

Το MINI Crossover Concept αποτελεί μια νέα πρόταση η οποία για πρώτη φορά σε μοντέλο της εταιρείας, μετράται πάνω από τα τέσσερα μέτρα σε μήκος. Έτσι για όσους το Clubman – το πιο ευρύχωρο μοντέλο της εταιρείας μέχρι στιγμής – δεν φαντάζει αρκετά άνετο, η MINI έχει πλέον ένα ακόμη μεγαλύτερο μοντέλο, με τετρακίνηση, τέσσερις πόρτες και τέσσερις ξεχωριστές θέσεις καθισμάτων.

Οι αυξημένες διαστάσεις του MINI Crossover Concept (πάνω από 4m μήκος, 1,83m πλάτος, 1,60m ύψος και 2,60m μεταξόνιο) έδωσαν την ευκαιρία στους σχεδιαστές να τοποθετήσουν στο εσωτερικό αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους που διευκολύνουν την καθημερινή οδήγηση και τα ταξίδια. Η ρετρό, όμορφη εμφάνιση – σήμα κατατεθέν για όλα τα μοντέλα της MINI – παραμένει φυσικά ανέπαφη, ανεξάρτητα από τις μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος. Όπως και στο Clubman, έτσι και στο Crossover Concept, οι σχεδιαστές είχαν αρκετές έξυπνες ιδέες στο μυαλό τους, δείγμα των οποίων είναι η πλαϊνή πίσω αριστερή πόρτα, η οποία ανοίγει «ανάποδα», καθώς και η πίσω μονοκόμματη – και χωρίς πλαίσιο – πόρτα η οποία «ολισθαίνει» δεξιά όταν ανοίγει.

Ανυπομονούμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για το ξεχωριστό αυτό τετραθέσιο και τετρακίνητο crossover της MINI, έως τότε ας αρκεστούμε στις διαθέσιμες φωτογραφίες.

Click για high definitions photos

[via : autoblog.com, carscoop, worldcarfans.com ]