Μετά τις «κλεφτές» ματιές στη νέα Lamborghini ήρθε επιτέλους η ώρα της αλήθειας και της πλήρης αποκάλυψης. Τελικά η φημολογία επιβεβαιώθηκε και η Lamborghini θα δημιουργήσει ένα ταχύτατο και πολυτελές 4θέσιο sedan με τον κινητήρα μπροστά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το Estoque Concept οφείλει την ονομασία όχι σε έναν ταύρο όπως είθισται, αλλά από τη χρήση ξίφους ενός Matador σε μια ταυρομαχία….

Εμφανισιακά η Estoque Concept με το μακρύ καπό και το μικρό πίσω μέρος είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή, όμως αν δε μας λέγανε ότι αυτή η τραβηχτική σιλουέτα είναι μία Lambo πιθανότατα δεν θα το καταλαβαίναμε, αφού το concept δεν έχει και πολλά στοιχεία – εξαίρεση αποτελούν κάποια λίγα στο πίσω μέρος – από τις Murcielago και Gallardo. Και για όσους αρχίσουν να λένε ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν αρμόζει στη φιλοσοφία της ιταλικής φίρμας να υπενθυμίσουμε ότι το 1986 η Lamborghini είχε παρουσιάσει το LM, ένα τετρακίνητο όχημα εκτός δρόμου.

Για την ώρα η Lamborghini δεν ξεκαθάρισε ποιόν κινητήρα θα χρησιμοποιήσει στο μοντέλο παραγωγής, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον V10 των 560 ίππων της Gallardo LP 560-4, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει και υπερτροφοδοτούμενο V8 δανεισμένο από την Audi. Δείτε και το βίντεο και τις φωτογραφίες απο την Έκθεση του Παρισιού.