Renault ZE Concept

Σχετικά άρθρα

Ο δρόμος των μηδενικών εκπομπών ρύπων της Renault περνά από το πρωτότυπο ZE, που σημαίνει ακριβώς αυτό: Zero Emmisions. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο Kangoo Be Bop, για το οποίο σας μιλήσαμε πρόσφατα, και επικεντρώνεται στην μετακίνηση με κατανάλωση αποκλειστικά ρεύματος, αξιοποιώντας τεχνολογίες που το φέρνουν στην πρώτη γραμμή του σήμερα.

Βαμμένο με θερμοαπωθητικά χρώματα, το αμάξωμά του χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελ στην οροφή, που τροφοδοτούν ένα σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για χρήση του συστήματος κλιματισμού, το οποίο ούτως ή άλλως έχει εξελιχθεί για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους καθρέφτες, που για να μην επιδρούν αρνητικά στην αεροδυναμική, έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, αλλά και με τις ζάντες, οι οποίες παρέχουν μικρές αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Άλλο ένα σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι οι προφυλακτήρες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από gel πολυουρεθάνης και παραμορφώνονται, απορροφώντας μικρά χτυπήματα, ενώ σημαντικό είναι ότι το όχημα αναγνωρίζει, μέσω κάρτας, τον οδηγό του καθώς εκείνος πλησιάζει και τον πληροφορεί για την αυτονομία του μέσω ένδειξης στην πόρτα, πριν καν εκείνος περάσει στο εσωτερικό του.

Το Renault ΖΕ Concept διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 70 kW με 23 kgm ροπής και μπαταρίες λιθίου-ιόντων, με τις οποίες μπορεί να φορτιστεί και το ηλεκτροκίνητο σκούτερ που είναι τοποθετημένο στο πορτμπαγκάζ του! Αυτό πάει να πει πρωτότυπο!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...