Αν και η νέα γενιά του ΜINI, το R56, βρίσκεται στην αγορά εδώ και δύο περίπου χρόνια, η εταιρεία είχε διατηρήσει την κάμπριο έκδοση της προηγούμενης γενιάς μέχρι και πρόσφατα. Αυτή η «ανακολουθία» θα διορθωθεί σύντομα όμως, αφού η ανοικτή έκδοση του νέου MINI ήδη δοκιμάζεται και μάλιστα με ελάχιστο καμουφλάζ….

Όπως συνέβη και με την προηγούμενη γενιά του, οι διαφορές του MINI με το MINI Cabrio είναι ελάχιστες και αυτό φαίνεται καθαρά στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έπεσαν στα χέρια, ή καλύτερα, στις οθόνες μας – ωστόσο, το καμουφλάζ στο πίσω μέρος μας προϊδεάζει για κάτι ελαφρώς διαφορετικό στην έκδοση κάμπριο με την μαλακή οροφή και το θερμαινόμενο πίσω τζάμι. Ένα στοιχείο που θα διαφοροποιεί σίγουρα το νέο από το παλιό MINI Cabrio είναι τα rollover bar, που πλέον βρίσκονται ενσωματωμένα στα προσκέφαλα και αναπτύσσονται μόνο όταν ανοίξει η οροφή.

Η γκάμα κινητήρων του MINI Cabrio θα είναι ίδια με του Cooper και του Clubman: θα ξεκινά δηλαδή από τους 120 ατμοσφαιρικούς ίππους και θα καταλήγει στους 175 υπερτροφοδοτούμενους – αν και οι εκδόσεις Cabrio θα είναι σίγουρα λίγο αργότερες από τις αντίστοιχες hatchback, λόγω της αύξησης του βάρους που προκαλούν οι ενισχύσεις στο σασί που απαιτεί η έλλειψη μεταλλική οροφής.

more photos and via : worldcarfans.com