Ολοκαίνουργιο entry-level crossover όχημα από την Nissan. Το Juke, το οποίο βασίζετε πάνω στο Qazana concept που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Γενεύη, έχει μήκος 4 μέτρα, πλάτος 1.765 μέτρα, ύψος 1.57 μέτρα ενώ το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2.5 μέτρα.

Η Nissan δηλώνει ότι το Juke είναι ένα όχημα που φέρνει νέα αίσθηση της περιπέτειας στην αγορά αυτοκινήτων. Είναι ελαφρύ, ευκίνητο και απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς οδηγούς αφού πρόκειται για ένα συνδυασμό SUV με σπορ οχήματος. Μηχανικά εφοδιάζεται με έναν 1600αρη βενζινοκινητήρα 117 ίππων ενώ ο ίδιος κινητήρας στην έκδοση turbo αποδίδει 190 άλογα με 24 κιλά ροπή. Διαθέσιμος θα είναι και ένας 1500αρης dCi πετρελαίου απόδοσης 110 ίππων με 24 κιλά ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται είτε στους εμπρός είτε σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα τετρακίνησης ALL-MODE 4×4-i μέσω είτε ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου είτε ενός αυτόματου κιβωτίου CVT 6 ταχυτήτων.

Το Juke θα παρουσιαστεί επίσημα στην Γενεύη τον Μάρτιο με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2010. Περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες, στο video και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=w6sstRYWWl4

[Πηγή: Nissan]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)