Όσο πλησιάζουμε προς την αυλαία της έκθεσης της Γενεύης οι εταιρίες δίνουν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τα μοντέλα που θα παρουσιάσουν εκεί. Η Opel θα παρουσιάσει ένα νέο υβριδικό πρωτότυπο που ακούει στο όνομα Flextreme GT/E Concept το οποίο εφοδιάζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα συνολικής ροπής 37 κιλών(δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τους κινητήρες). Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για 60 χλμ έχει μέση κατανάλωση 1.6 λίτρα/100 χλμ. Το εκπληκτικό αυτό νούμερο οφείλεται και στο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθαίλκουσας που είναι μόλις 0.22 c ενώ διαθέτει κατά κάποιο τρόπο “ενεργή” αεροδυναμική μετά τα 50 χλμ/ώρα χάρη στις εισαγωγές/εξαγωγές αέρα που διαθέτει με τον αέρα να εισέρχεται από την οροφή και να εξέρχεται από τις πλάγιες οπές.

Στιλιστικά τώρα, το Flexitreme GT/E Concept διαθέτει νέα γρίλια εμπνευσμένη από αυτή της Corvette, LED φωτιστικά σώματα μπροστά,πίσω καθώς και ζάντες 21″. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)