Η σειρά ActiveHybrid της BMW διαθέτει πλέον νέο μέλος αφού οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν στην Γενεύη την ActiveHybrid έκδοση της νέας Σειράς 5. Μετά τις ActiveHybrid X6 και ActiveHybrid 7, η Concept 5 Series ActiveHybrid εφοδιάζεται με έναν 6κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 300 ίππων καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW (54 ίππων) οι οποίοι συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται πιθανότατα από μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μπορεί να κινεί μόνος του αυτοκίνητο σε ταχύτητες εντός πόλης ενώ ένας αυτόματος συμπλέκτης συνδέει τους δύο κινητήρες.

Τεχνολογικά το αυτοκίνητο διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η παραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να δώσει κίνηση στον ηλεκτροκινητήρα είτε για να τροφοδοτήσει τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου όπως ο κλιματισμός ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω τηλεχειρισμού προτού τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας.

Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα το οποίο μέσω της δορυφορικής πλοήγησης αναλύει τον δρόμο ώστε να χρησιμοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τον ηλεκτροκινητήρα. Για παράδειγμα αν το σύστημα εντοπίσει ότι μετά από 1 χλμ ακολουθεί μία μεγάλη κατηφόρα ελέγχει το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών έτσι ώστε να ανακτήσει όσο γίνεται περισσότερη ενέργεια κατά το φρενάρισμα. Το μοντέλο παραγωγής του αυτοκίνητο δεν θα διαφέρει σημαντικά από αυτό και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2011. Φωτογραφίες, video και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=B0JemDabXV8

[Πηγή: BMW]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)