Τα εγκαίνια της νέας χάραξης της ιστορικής πίστας του Silverstone έγιναν την Πέμπτη στην Μεγάλη Βρετανία. Οι σχεδιαστές είχαν ως πρωταρχικό στόχο να σχεδιάσουν έτσι την πίστα ώστε να προσφέρει στους θεατές περισσότερη οπτική επαφή με τα μονοθέσια ενώ συγχρόνως γίνεται και η ταχύτερη πίστα του πρωταθλήματος. Το νέο κομμάτι της πίστας βρίσκεται από την στροφή Abbey έως την στροφή National Straight.

Το ποσό ανακατασκευής της πίστας άγγιξε τα 5 εκατ. λίρες και διαθέτει συνολικά 18 στροφές (10 δεξιές και 8 αριστερές) με τις 6 από αυτές να είναι νέες. Συνολικά προστέθηκαν επιπλέον 760 μέτρα στο συνολικό μήκος της πίστας (5.90 χλμ – 5.14 χλμ η παλιά χάραξη) με τον κάθε γύρο να αυξάνεται μόλις κατά 4 δευτερόλεπτα αφού έχει αυξηθεί η μέση ωριαία ταχύτητα.

Το Silverstone θα φιλοξενήσει φέτος το FIA GT1 World Championship στις 30 Απριλίου – 2 Μαΐου, το Grand Prix της Formula 1 το 3ήμερο 09-11 Ιουλίου, τον αγώνα του Moto GP στις 18-20 Ιουλίου και τον αγώνα του World Superbikes στις 31 Ιουλίου – 01 Αυγούστου. On board Video της νέας πίστας και δελτίο τύπου στη συνέχεια

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yXXmqp6WeGY

[Πηγή: silverstone.co.uk | Photo Copyright: Silverstone Circuits Limited]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)