Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα video έδωσε στην δημοσιότητα η Mercedes Benz για το νέο της ηλεκτρικό supercar AMG SLS E-cell. Τα video είναι γυρισμένα στην Νορβηγία στον δρόμο Atlanterhavsveien (aka Atlantic Road). Ανάμεσα σε αυτά τα video, ο David Coulthard, πιλότος της F1, δοκιμάζει το SLS E-cell και μένει έκπληκτος με την επιτάχυνση του.

Θυμίζω ότι το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους ανά ένα σε κάθε τροχό. Οι ηλεκτροκινητήρες αυτοί μπορούν και στροφάρουν στις 12.000 σ.α.λ και αποδίδουν συνολικά 392kW (562 άλογα) με 90 κιλά ροπή διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα.

Από στιλιστικής πλευράς το αυτοκίνητο εκτός του κίτρινου χρώματος (η Mercedes το ονομάζει “AMG lumilectric magno”) η ηλεκτρική Gullwing διαθέτει νέο μπροστά ρυθμιζόμενο spoiler το οποίο συνεργάζεται με τον επανασχεδιασμένο πίσω διαχύτη αυξάνοντας έτσι την κάθετη αεροδυναμική πίεση. Επίσης διαθέτει βαμμένη γρίλια, νέες εισαγωγές αέρα καθώς και σκουρόχρωμους καθρέπτες και ζάντες 19″ και 20″ μπροστά πίσω με ελαστικά 265/35 και 295/30 αντίστοιχα. Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβει η μεγάλη 10″ LCD οθόνη αφής τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα και ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων πολλαπλών ενδείξεων. Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου αναμένεται να είναι έτοιμη το 2013 και θα βγει στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό. Τα video στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=zkCO-TjoQu0

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Gn0lQ-raV60

httpvh://www.youtube.com/watch?v=iP_9GC7CORk

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ZebLbelgNWg

[Πηγή: Mercedes-Benz | Via : Youtube]