Transtar Dagger GT με 2.000 άλογα

Σχετικά άρθρα

Dagger GT, ένα νέο supercar που σίγουρα μπορεί να μην σου λέει πολλά αυτήν την στιγμή αλλά στο μέλλον σίγουρα θα το θυμάσαι. Το αυτοκίνητο είναι δημιούργημα της TranStar Racing με έδρα της ΗΠΑ και σχεδιαστικά βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο Corvette Cheetah. Ως στόχο η TranStar έχει θέσει ως στόχο να είναι τόσο το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην τελική ταχύτητα όσο και να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Nurburgring. Να πάρει δηλαδή τα ηνία από την Bugatti Veyron Super Sport αλλά και το Pagani Zonda R.

Για να το πετύχουν αυτό οι άνθρωποι της TranStar θα τοποθετήσουν ένα κινητήρα που μπορεί να καταναλώσει διάφορων τύπου καύσιμα (βενζίνη, μεθανόλη, αιθανόλη, υδρογόνο) ο οποίος θα διαθέτει bi-turbo της Nelson Racing Engines και θα είναι ικανός να αποδίδει 2.000 άλογα με 276 κιλά ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου και θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1.5 δευτερόλεπτο, το 400αρι σε 6.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 483 χλμ/ώρα.

Φυσικά το σώμα του θα είναι κατασκευασμένο από carbon ώστε να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα ενώ το σασί θα κατασκευαστεί από χάλυβα 4130 Chromoly. Η TranStar θα βγάλει το Dagger GT σε 3 εκδόσεις, hard-core, street-legal sport και μια πιο ήπια έκδοση GT-Χ που θα συνδυάζει την άνεση με την ταχύτητα. Μόλις 5 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν το 2011 και ήδη τα 2 από αυτά έχουν ήδη προ-πουληθεί ενώ μέχρι τα τέλη του 2012 θα παραδοθούν ακόμη 10 αυτοκίνητα. Η τιμή του ξεκινά από τις €360.000. Δεν είναι πολλά για αυτά που υπόσχεται ότι προσφέρει. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: gtr-xs.com]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...