Η δοκιμή ήταν πετυχημένη για το Citroen Survolt που πήρε μέρος στο περασμένο ΣΚ στον αγώνα Le Mans Classic και έτσι φαίνεται ότι η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε το πράσινο φως για να βγει στην παραγωγή. Το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο, παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον Μάρτιο του 2010 και διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 224 kW (300 ίππων) οι οποίοι έχουν αυτονομία 200 χλμ. H Citroen σκοπεύει να βγάλει το αυτοκίνητο στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό ενώ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνει και μία σειρά αγώνων (όπως το Porsche Supercup και το Ferrari Challenge) στην οποία θα λαμβάνουν μέρος μόνο Survolt.

Επίσης και το Citroen Metropolis concept το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Shanghai τον περασμένο Απρίλιο θα δει και αυτό την γραμμή παραγωγής σαν ένα ακόμη μοντέλο της σειράς DS, με όνομα DS9.

O Jean-Pierre Ploué, πρόεδρος της PSA δήλωσε ότι: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi η Mercedes και η BMW να μπαίνουν στα δικά μας λημέρια της κατηγορίας των supermini και εμείς να μην μπούμε στα δικά τους, στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών οικογενειακών αυτοκινήτων. Η πώληση αυτών των αυτοκινήτων στην Ευρώπη μόνο εύκολη δεν είναι αυτή την στιγμή, αλλά πιστεύω ότι η Citroen μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτήν την αγορά.”

Καινούργιες photogallery τόσο του Citroen Survolt όσο και του Metropolis στη συνέχεια.

Citroen Survolt

Citroen Metropolis Concept

[Πηγή: Autocar.co.uk]