Αυτοπεποίθηση Button εν όψει Ουγγαρίας

Σχετικά άρθρα

Η McLaren δεν απέδωσε όσα περίμενε στο grand prix της Γερμανίας. Η ομάδα πίστευε πως το EBD (Exhaust Blown Diffuser) θα έδινε περισσότερη ταχυτήτα στις 2 MP4-25 αλλά δεν είχε τα κατάλληλα δεδομένα για το σύστημα. Φυσικά ρόλο σε αυτό έπαιξε και η βροχή της Παρασκευής.

Ωστόσο, ο Jenson Button θεωρεί πως η MP4-25 θα είναι ταχύτερη στην πίστα του Hungaroring.

Μετά το Hockenheim, πηγαίνουμε στην Ουγγαρία όντας πιο αισιόδοξοι για την απόδοσή μας. Η McLaren παραδοσιακά τα πάει καλά στην συγκεκριμένη χάραξη και νοιώθουμε πως με τα υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης που απαιτεί η πίστα, θα ταιριάζει στο μονοθέσιο μας είπε ο Button.

Παρόλο που οι Hamilton και Button τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, συνεχίζουν να είναι στις 2 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το πακέτο που θα παράγει υψήλα επίπεδα καθέτης δύναμης αλλά και τα δεδόμενα από τον νέο ”φυσητό” διαχύτη, τροφοδοτούν με αυτοπεποίθηση τον πρωταθλητή …

Συνεχώς μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τον νέο διαχύτη. Έχουμε κάποια πολύ χρήσιμα δεδομένα από το γερμανικό gp. Τώρα στοχεύουμε στο να κάνουμε το πακέτο μας όσο πιο αποδοτικό γίνεται ελπίζοντας ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ουγγαρία πριν από την καλοκαιρινή διακοπή κάτι που θα είναι θετικό για όλους στην ομάδα, συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Και ο πρόεδρος της ομάδας είναι αισιόδοξος πως η Ουγγαρία θα βοηθήσει την McLaren να κλείσει την διαφόρα με τις Red Bull και Ferrari.

Ιστορικά η ομαδά έχει καλή απόδοση στο Hungaroring. Ο Lewis έχει κερδίσει εδώ το 2007 και το 2009. Ενώ στο Hockenheim η θέση μας δεν ηταν και τόσο καλή, πιστεύουμε οτι η MP4-25 θα είναι ταχύτερη στην συγκεκριμένη διαδρομή. Τρέξαμε σε έναν αγώνα με το EBD και ήδη έχουμε πολλά δεδομένα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να κάνουμε βήματα προόδου, δήλωσε ο Martin Whitmarsh.

Και ο Hamilton έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με τον team mate του.

Καταρχήν η πίστα έχει αρκετές γρήγορες στρόφες, ιδιαίτερα η αριστερή στροφή 4 και η δεξιά στροφή 11, μέχρι να αλλάξεις γνώμη στην 1η στροφή. Είναι μέρος που είναι πιθανό το προσπέρασμα αλλα δεν είναι εύκολο.

Η πίστα του Hungaroring αρέσει και στους 2 οδηγούς της βρετανικής ομάδας. Ο Lewis Hamilton το 2007 εκκίνησε από την pole position και έφτασε στην νίκη, το 2008 εκκίνησε ξανά από την 1η θέση και πέρυσι νίκησε και πάλι. Ο Jenson Button το 2006 κατέκτησε την 1η νίκη στην καριέρα του.

[Πηγη: espnf1.com | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...