Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν (μεταξύ αυτών και εγώ), τα SUV αλλά και η νεοσύστατη κατηγορία των SAV αποτελούν το νέο καυτό κομμάτι της αγοράς. Και η BMW το έχει καταλάβει αυτό εδώ και πολύ καιρό. Για την ακρίβεια, αυτή ήταν που διαμόρφωσε την ζήτηση για την συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι, και με δεδομένο οτι θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κατηγορία, έχουμε νέα απο το μέτωπο.

Πηγή απο τα ενδότερα της Βαυαρικής εταιρίας αποκαλύπτει πως σχεδιάζεται άνοιγμα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό θα γίνει με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων στην γκάμα της X3. Η μία έκδοση όπως γίνεται εμφανές από το όνομα της είναι η X3 με τον γνωστό πια εξακύλινδρο σε σειρά με δύο turbo που κινεί την 335iS και την Z4 35iS με 335 άλογα και 500Nm ροπής. Η άλλη έκδοση είναι η X3M η οποία θα κινείται απο τον ίδιο κινητήρα με τον οποίο θα εξοπλίζεται η αναμενόμενη 1Μ, που πιθανότατα θα είναι ο ίδιος εξακύλινδρος σε σειρά με δύο turbo και μικρές αλλαγές για να αποδίδει κάτι παραπάνω σε άλογα και ροπή.

Το πιο ενδιαφέρον όμως απο όλα τα νέα φημολογούμενα μοντέλα θα είναι η X4 και αυτό γιατί πρόκειται για το μοναδικό εντελώς νέο μοντέλο απο την τριάδα. Οι φήμες λοιπόν θέλουν την X4 να είναι κάτι σαν μικρή X6, SUV-Coupe. Η εμπορική επιτυχία της Χ6 εν μέσω κρίσης και παρά την ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή της και τον όχι καθολικά αποδεκτό σχεδιασμό της ώθησαν την BMW να δημιουργήσει το αντίστοιχο της αλλά μία κατηγορία κάτω. Ωστόσο, ενώ για τον σχεδιασμό της η έμπνευση θα είναι η X6, θα μοιράζεται την τεχνολογία, τους κινητήρες, αλλά ίσως και την πλατφόρμα με την X3. Καμία παραπάνω πληροφορία δεν υπάρχει για κάποιο απο τα παραπάνω μοντέλα για τιμές, εξοπλισμούς ή ακόμα και για το πότε θα τα δούμε live, αν και οι φήμες λένε ότι θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο σε κάποια έκθεση αυτοκινήτου μέσα στο 2011 και αν δεχθεί μεγάλης αποδοχής θα βγει στην παραγωγή το 2012.

[Πηγή: Bmwblog]