Η BMW το έχει βάλει σκοπό να παρουσιάσει νέα sport ev luxury cars μέσα στα επόμενα χρόνια και έτσι έχει ήδη αρχίσει τις δοκιμές του i100 Coupe ActiveHybrid. Στο είχα πει ότι αφού η BMW έχει ήδη κατοχυρώσει το λογότυπο “i” το πιθανότερο ήταν η νέα σειρά να έχει αυτό το όνομα, και έπεσα μέσα…

Οι Βαυαροί λοιπόν συνδύασαν όλα τα παραπάνω κάτω από μια Σειρά 6 ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι το εμπρός μέρος μοιάζει αρκετά με το Vision EfficientDynamics Concept, το υβριδικό σπορ μοντέλο πού μπορεί να συνδυάσει το EfficientDynamics με επιδόσεις παραπλήσιες μιας “Μ” και είχε παρουσιαστεί το 2009, στην έκθεση της Φρανκφούρτης. με τα εμπρός φτερά να είναι σε μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με το εμπρός καπό που έχεις αρκετά ανοίγματα επάνω του και ότι και θα angel eyes είναι ακριβώς τα ίδια με του πρωτότυπου, ενώ τα πίσω φτερά μπορεί να είναι πιο φαρδιά, αλλά έχουν προστεθεί πρόχειρα, για να φιλοξενούν τους πιο μικρούς σε πλάτος, σε σχέση με εκείνους της σειράς 6, τροχούς. Επίσης ο πίσω προφυλακτήρας έχει θέσεις για 2 απολήξεις εξατμίσεων δεξιά και αριστερά ενώ στην φωτογραφία υπάρχει μόνο μια μόνη στην αριστερή πλευρά του.

Από τα 4 video που έχουνε μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει, αυτό που χαρακτηρίζει το πρωτότυπο είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία του αφού οι φήμες το θέλουν να τροφοδοτείται από τον υβριδικό κινητήρα, του Vision EfficientDynamics Concept, έναν 1500αρη 3-κύλινδρο turbo diesel ο οποίος συνδυάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες και έχει συνολική απόδοση 356 PS και μέγιστη ροπή 80 κιλά. Κατασκευασμένο από προηγμένα ελαφριά υλικά (αλουμίνιο και carbon), το Vision EfficientDynamics Concept έχει μέση κατανάλωση 3.7 λίτρα/100km ενώ εκπέμπει 99 γρ CO2/χλμ.

Αν τα δημοσιεύματα είναι σωστά, τότε το BMW i100 Coupe ActiveHybrid θα το δούμε στην παραγωγή το 2013. Video και φωτογραφίες στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=WAw96O5akYE

httpvh://www.youtube.com/watch?v=I3Vt6dBz9MI

httpvh://www.youtube.com/watch?v=2WxCTE3K9_Y

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hbqsXfXduxs

[Πηγή: dontblogaboutthis.com]