Ο Kimi Raikkonen δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα τρέχει με τη Renault το 2011. Μετά από πολλές φήμες πως ο «Iceman» θα επέστρεφε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 εκφράζει την απογοητευσή του, λέγοντας πως η γαλλική ομάδα χρησιμοποιεί το όνομά του για διαφημιστικούς λόγους.

Η Ferrari αντικατέστησε τον Φινλανδό με τον Fernando Alonso, και έτσι το 2010 ο Kimi επέλεξε το WRC και την μικρή ομάδα της Citroën. Ο πρόεδρος της Renault, Eric Boullier, επιβεβαίωσε πως υπήρξαν μερικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Raikkonen από την πλευρά του κάνει λόγο για υπερβολές: “Είμαι πολύ απογοητευμένος με τον τρόπο που χρησιμοποιήσαν το όνομά μου, προς όφελος του δικού τους μάρκετινγκ.”, δήλωσε στην Φινλανδική Turun Sanomat. Για να συνεχίσει λέγοντας: “Ποτέ δεν έχω σκεφτεί σοβαρά να οδηγώ του χρόνου για την Renault. Μπορώ να σας πω 100% πως του χρόνου δεν θα οδηγώ για τους Γάλλους.”

Νομίζω πως πολλοί από εμάς θέλουμε την επιστροφή του Kimi στην Formula 1. Θα είναι πολύ καλό να έχουμε 5 ίσως και 6 παγκόσμιους πρωταθλητές (αν το πάρει ο Webber και δεν φύγει), οι οποίοι θα τρέχουν με τα ταχύτερα μονοθέσια. Το θέαμα λείπει και σίγουρα υπάρχουν οδηγοί που μπορούν να το ανεβάσουν. Αυτούς θέλουμε να βλέπουμε.

[Πηγή: gpupdate | Photo by Massimo Bettiol/Getty Images]