Τελικά στόχευε ή δε στόχευε ο Webber;

Σχετικά άρθρα

Μετά το λάθος που έκανε στη στροφή 12 της κορεάτικης πίστας ο Mark Webber, έπεσε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το λάθος όμως αυτό δεν το πλήρωσε μόνο ο Αυστραλός. Ο Nico Rosberg δεν μπόρεσε να τον αποφύγει και έτσι συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το γιατί ο Γερμανός οδηγός της Mercedes δεν κατάφερε να αποτρέψει την σύγκρουση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αναταράξεις προκάλεσε ο Gerhard Berger, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Webber στόχευε κάποιον οδηγό και αυτός δεν ήταν ο Rosberg. Υποστηρίζει πως θα μπορούσε να είχε μείνει στον τοίχο, χωρίς να ξαναμπεί στην αγωνιστική γραμμή της πίστας. O Berger στην Servus TV:

Θα μπορούσε να πατήσει τέρμα το φρένο και να μείνει στον τοίχο. Έβγαλε εκτός τον Nico, αλλά θα προτιμούσε τον Hamilton ή τον Alonso. Ήταν σαφές τι προσπαθούσε να κάνει. Αυτός βγαίνει έξω και ξέρει ότι σίγουρα είναι εκτός αγώνα. Αυτή τη στιγμή είστε απογοητευμένοι και σίγουρα χίλιες σκέψεις περνούν από το κεφάλι σας. Είναι πολύ προφανές, μπορείτε να δείτε πως τροχοί του δεν είχαν μπλοκάρει. Ίσως είχε πρόβλημα στα φρένα, αλλά δεν το νομίζω.

Και ο Rosberg θεωρεί πως υπάρχει κάτι ύποπτο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Webber δεν πάτησε δυνατά τα φρένα. Ήταν τρελό να βρίσκεται με αυτόν τον τρόπο στην πίστα. Ήταν δύσκολο να κρίνω που θα πάει το μονοθέσιο του Mark και αποφάσισα να πάω αριστερά, αλλά και αυτός είχε την ίδια κατεύθυνση οπότε δεν μπόρεσα να τον αποφύγω.

Όπως ήταν φυσικό υπήρξαν αντιδράσεις με τον αφεντικό της Red Bull, Christian Horner, να δηλώνει πως όλα αυτά είναι γελοία!

Είναι απολύτως καθαρό. Ο Webber δεν είχε καμία πρόθεση να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο. Είναι γελοίο να λέει κάποιος ότι έκανε το αντίθετο. Όπως με ότι γίνεται στην F1, έτσι και τώρα οι απόψεις διατυπώνονται χωρίς να ληφθούν υπόψιν όλοι οι παράγοντες.

Μπορείς να ξαναδείς το συμβάν και να κρίνεις. Είναι και το on board από τον Webber…

http://www.youtube.com/watch?v=on96GJ5O-nY

[Πηγή: gpupdate, espnf1 | Photo coryright: REUTERS/Toru Hanai]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr